időjárás 6°C Andor , András 2023. november 30.
logo

Karácsony nem akarja visszaállítani az autós forgalmat a Lánchídon

Harangozó Éva
2023.06.20. 12:14 2023.06.20. 14:41
Karácsony nem akarja visszaállítani az autós forgalmat a Lánchídon

Arra utasítom a BKK-t, hogy véglegesítsék a Lánchíd forgalmi rendjét

− jelentette be rendkívüli sajtótájékoztatóján Karácsony Gergely. A főpolgármester a budapesti lakógyűlés eredményeivel kapcsolatban elmondta: a szavazáson a budapestiek közel 80 százaléka fenntartaná a mostani forgalmi rendet. − Szeretnének egyeztetni a szakmai szervezetekkel a Lánchíd autós forgalmáról, de nem kívánjuk mi sem visszaállítani az autós forgalmat − emelte ki Karácsony Gergely.

A főpolgármester elmondta: mivel a budapestiek több mint 93 százaléka arra voksolt, hogy a kormány fizesse ki a 6 milliárd forintot a Lánchíd rekonstrukciójával kapcsolatban, ezért Karácsony Gergely

fizetési felszólítást küld az Építésügyi Minisztériumnak.

A főpolgármester rendkívüli sajtótájékoztatóján arról is beszámolt, hogy a pénzügyminiszternek is levelet küld, amelyben kilátásba helyezi, hogy nem fizetik a további szolidaritási hozzájárulást, de megvárják az ezzel kapcsolatos bírósági döntést. Karácsony Gergely ezt azzal indokolja, miszerint a lakógyűlésen megkérdezettek 92 százalék szerint igazságtalan, hogy tizenkétszeresére nőjön ez a hozzájárulás. 

A főpolgármester hangsúlyozta: 

Orbán Viktornak miniszterelnöknek  is levelet ír, amelyben tájékoztatja a budapestiek döntéséről. Úgy véli, akár a kormányfő is állhatna személyesen a fővárosi delegáció élére, ugyanis szerinte jelenleg a főváros és a kormány között nincs érdemi egyeztetés. 

− Ami rajtunk múlik, azokat a döntéseket meghozzuk és beleszorítjuk a kormányt ezeknek a döntéseknek a végrehajtásába − tette hozzá Karácsony Gergely. 

A főpolgármester tájékoztatott arról is, hogy a szavazáson a 136 ezer budapesti vett részt, ami szerinte nagyon komoly eredmény. Elmondta, hogy az egész szervezés nagyjából 130 millió forintba került.

 

Borítókép: Karácsony Gergely lakossági fórumot tart (Fotó: Mikró István)

 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.