Kásler Miklós: Teljesen kiépült az egész országra vonatkozó onkológiai rendszer

– Húsz év munkájának a gyümölcse, hogy Európában először egy komplex, egész országra kiterjedő onkológiai hálózat jött létre – nyilatkozta dr. Kásler Miklós az Első Kézből című videósorozat legújabb adásában. A professzor miniszterelnöki biztosként vett részt a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház Onkológiai Centrumának átadásán.

Magyar Nemzet
2023. 06. 23. 17:50
Dr. Kásler Miklós az Első Kézből című videósorozat legújabb adásában
Dr. Kásler Miklós az Első Kézből című videósorozat legújabb adásában (Forrás: Facebook/Kásler Miklós) Fotó: Facebook/Kásler Miklós Forrás: Facebook/Kásler Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A professzor miniszterelnöki biztosként vett részt a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház Onkológiai Centrumának átadásán.

Mint Kásler Miklós elmondta, nagyon magas szinten megépített kórházi részleggel bővült az onkológiai terület, és ezzel gyakorlatilag minden magyar megyei kórházban megvan az onkológiai központ. 

– Teljesen kiépült, az egész országra vonatkozó onkológiai rendszer Európában a magyaron kívül jelenleg nincs

– jelentette ki a miniszteri biztos, aki maga kezdeményezte a komplex onkológiai hálózat kialakítását.

A Széchenyi-díjas magyar onkológus az interjúban kifejtette: a magyar onkológiai rendszer kiépítésének huszonöt éves folyamatát méltóképpen zárta le az elmúlt időszak. 

Ami hiányzott az épületekben, épületrészekben, a képalkotó diagnosztikában, sugárterápiában ez alatt az időszak alatt, azt minden egyes magyar onkológiai centrumban sikerült megvalósítani. 

– Olyan új technológiákat hoztunk Magyarországra, mint például a robotsebészet, ami szintén legalább nyolcéves törekvés volt, és ami a daganatok sebészetének teljesen új, minőségileg más, magasabb korszakát eredményezte. De említhetném a HPV elleni vakcinációt, ami a fiúk esetében is már minden további nélkül elérhető – nyilatkozta a hazai sikerekről a professzor.

Borítókép: Kásler Miklós a Első Kézből című videósorozat adásában (Forrás: Facebook/Kásler Miklós) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.