Kiderült, hová tűntek a padok és a szemétgyűjtő edények Budáról

Jó okkal vitték el őket.

Magyar Nemzet
Forrás: Metropol2023. 06. 13. 14:39
Close,Up,View,On,Crow,Which,Watching,The,Panorama,Of
2314610773 Fotó: ArturSzPhotoart
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokan meglepődtek az I. kerületben, hogy az egyik pillanatról a másikra eltűntek a szemetesek és a padok több parkból és utcából. A Vérmező parknál korábban 3-4 méterenként álltak a padok, és 3-4 padonként volt egy-egy szemétgyűjtő edény, ám az utóbbi időben csak hűlt helyük maradt – írja egy helyi lakos bejelentése alapján a Metropol. 

 

A lap értesülése szerint a Várkertből, illetve a Batthyány térről is vittek el szemeteseket. Végül  V. Naszályi Márta polgármester magyarázta meg a rejtélyes jelenséget. Ez alapján az eszközöket felújítják, ehhez pedig le kellett szerelni őket. 

Egyszerre nagyjából 5-10 darab hulladékgyűjtőt szerelnek le, aztán a szükséges javítások után a kosarak átfestve kerülnek vissza az öntvényoszlopokra. Addig is, a felújítás ideje alatt a helyiek az ideiglenesen kihelyezett zöld műanyag hulladékgyűjtőket tudják majd használni. 

Borítókép: illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.