Kutyáját mentette a gyöngyösi asszony, aki életét vesztette a villámárvízben + videó

Sz. Zsuzsanna a saját élete árán mentette meg imádott vizsláját.

Magyar Nemzet
Forrás: Ripost, Bors2023. 06. 10. 11:11
Összetört kék konténer Gyöngyöstarjánban, ahol a megáradt patak miatti villámárvíz két halálos áldozatot követelt 2023. június 8-án Fotó: Bors/Máté Krisztián Forrás: Bors/Máté Krisztián
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sosem látott áradás csapott le csütörtök délután a Heves vármegyei Gyöngyöstarjánra. A Mátrából lezúduló víz percek alatt öntötte el a községet, a medréből kilépő patak és a fentről ömlő víz kerítéseket tört át, kocsikat sodort magával és a házakba is beömlött. Az ítéletidő két ember életét követelte.

B. Gergely és Sz. Zsuzsanna a településen dolgoztak, amikor lecsapott az ítéletidő.

 

A kaput is vitte a víz

A férfi egy építkezésen segédkezett, amikor besodorta a megáradt patak egy pincerendszerbe.

Egy hatalmas vaskaput is áttört, úgy kapta el Gergőt. Esélye sem volt. Mindenki összeroppant, szegényt mindenki szerette, dolgos, jó ember volt, három kislány maradt utána félárván

– idézte fel a történteket egy ismerős.

Fotó: Bors/Máté Krisztián

 

A vizsláját akarta menteni

A másik áldozat, Zsuzsanna a helyi bányában dolgozott mázsálóként. Nem a településen lakott, minden nap bejárt dolgozni Gyöngyösről. Amikor bekövetkezett a tragédia, a munkatermináljául szolgáló konténerben tartózkodott.

Tényleg perceken belül történt. Egyik pillanatban még semmi nem volt, kint sétáltunk. Amikor bementünk, már egy autót vitt az ár. Azt sem tudjuk, hogyan történt

– mondta a bánya vezetőjének apja. A bánya vezetőjét megviselte Zsuzsanna halála, nagyon jó munkatársnak tartotta. A víz olyan erős volt, hogy a két nehéz konténert simán megemelte, összeroncsolta, és jóval arrébb lökte.

Fotó: Bors/Máté Krisztián

A másik konténerben dolgozók átmenekültek Zsuzsához. Mindenki kikötötte magát, de így is erős sodrásnak voltak kitéve. Zsuzsanna azonban eloldotta a kötést, mert a vizslája odakint volt, és az ablakon keresztül be akarta húzni a konténerbe.

Esélye sem volt arra, hogy fél kézzel megtartsa magát. Nagyon vékony, törékeny nő volt. Az egyik munkatársa, egy jó erőben lévő férfi még elkapta Zsuzsát, és tartotta, próbálta megmenteni, azonban Zsuzsi kicsúszott a kezei közül, magával vitte a víz

– idézte fel a férfi. Az asszony kutyája, Mira megmenekült, egész éjjel a bódé előtt állt, és a gazdáját várta. Zsuzsanna lánya vitte aztán magával. A Ripost információi szerint a nő a lányával és a vizslájával élt Gyöngyösön, miután elvált.

Borítókép: A villámárvízben elsodort konténer (Fotó: Bors/Máté Krisztián)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.