Nagy titkokról vallottak a magyar űrhajósjelöltek a HírTV stúdiójában

Elindult a visszaszámlálás, különleges és egyedülálló műsorral jelentkezik a csatorna. Cserényi Gyula, Kapu Tibor, Schlégl Ádám és Szakály András korábban még nem beszélt tévéstúdióban a felkészülésről, terveikről, vágyaikról, érzéseikről. A virtuális stúdiótérben pedig a kilövő rakétát, az űrkapszulát, a szkafandert és a Nemzetközi Űrállomást is közelről megszemlélhetjük, rengeteg érdekes információ kíséretében. 2023. június 9-én 19.20-tól a HírTV-n látható „A MAGYAR ŰRHAJÓS - A BEMUTATKOZÁS” című exkluzív műsor – közölte a televíziócsatorna a Magyar Nemzet szerkesztőségével.

Magyar Nemzet
Forrás: HírTV2023. 06. 08. 17:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az űrhajósjelöltek az exkluzív programban elsőként a HírTV-nek beszélnek majd az egészségügyi, tudományos és pszichológiai tesztekről. Elmondják hogyan vizsgálták a koncentrációkészségüket, a térlátásukat, milyen vezetői készségekre lesz szükségük, és hogy képesek-e megtanulni a kísérleteket. Az exkluzív 2x25 perces műsorból Illés Péter vezetésével többek között kiderül, hogy melyikük mi akart lenni gyermekkorában, kinek a kedvenc filmje az Armageddon, kinek kellett levágni a haját, hogy beleférjen a pilótasisakba és ki tervezte az űrruhájukat.  

„A Nemzetközi Űrállomás 400 kilométer magasságban kering a Föld körül, ezáltal 95 percbe telik az, hogy egy fordulatot tegyen. Ez átlagosan 15 napfelkeltét és naplementét jelent” – ezt Magyari Gábor, a Hunor program válogatási és képzési vezetője mondta a műsorban.

A HírTV a következő két évben végig tudósít a magyar űrhajósok felkészüléséről, a próbatételekről, a felkészülés időszakáról egészen a kilövés pillanatáig.

„Terveink szerint ott leszünk az első súlytalansági próbáknál, a pilótakiképzés eseményeinél és a rajt pillanatában is. Feldolgozzuk a magyar űrkutatást és űrtevékenységet, amely – Bay Zoltán híres holdradar-kísérletétől számítva – 75 éves múltra tekint vissza. A hazai kutatóműhelyek, tudományos intézetek, sőt immáron gazdasági szereplők beszélnek majd a magyar űrhajózás feladatairól, nemzetközi összevetésekről, sikerekről – mondta el Velkovics Vilmos, a HírTV főszerkesztője.

Pénteken, azaz június 9-én 19.20-tól jön  „A MAGYAR ŰRHAJÓS - A BEMUTATKOZÁS” a Hír TV-n! 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.