Novák Katalin részvétét fejezte ki a helikopter-balesetben elhunytak hozzátartozóinak

A magyar köztársasági elnök megköszönte a horvát mentőegységek munkáját és Milanovic horvát elnök támogatását.

Munkatársunktól
Forrás: Facebook2023. 06. 21. 15:03
NOVÁK Katalin;
Tirana, 2023. június 1. Novák Katalin köztárasági elnök Bajram Begaj albán államfõvel közösen tartott sajtótájékoztatóján a tiranai elnöki hivatalban 2023. június 1-jén. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Őszinte részvétem a helikopter-balesetben elhunyt honvédek hozzátartozóinak, Magyarország Önök mellett áll! Köszönöm a horvát mentőegységek munkáját és Milanovic horvát elnök támogatását, aki telefonon fejezte ki részvétét” – írta a Facebookon a tragikus balesetet követően a köztársasági elnök.

Amint arról beszámoltunk a magyar fegyveres erők helikoptere zuhant le, amely Horvátországban volt hadgyakorlaton. A mentőcsapatok megtalálták a helikopter roncsait, annak átkutatása során egyelőre két katona holttestét találták meg, harmadik társukat még keresik.

„Kötelességteljesítés közben hősi halált haltak magyar katonák” – írta Szalay-Bobrovniczky Kristóf közösségi oldalán. „A családok értesítését megkezdtük, gyászukban osztozunk” – írta a miniszter. 

A köztársasági elnök és a honvédelmi miniszter mellett az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság is részvétét fejezte ki a hozzátartozóknak hivatalos közösségi oldalán. „Részvétünket fejezzük ki a horvátországi helikopter-balesetben meghalt katonák hozzátartozóinak.” – írják a bejegyzésben. Hozzáteszik: „Fájdalommal gondolunk mindazokra, akik szolgálatuk teljesítése közben vesztették életüket. Mindannyian veszteséget szenvedtünk, osztozunk a gyászban.” 

Borítókép: Novák Katalin köztársasági elnök (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.