Nyitott a kormány a tanárokra vonatkozó átvezénylési szabályok módosítására

Minden észszerű, szakmai alapon álló javaslatot megfontolnak – közölte a Belügyminisztérium.

Munkatársunktól
2023. 06. 20. 19:21
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A kormány nyitott minden észszerű, szakmai alapon álló javaslat megfontolására, ami vonatkozik a pedagógusok másik intézményben történő átmeneti munkavégzésével kapcsolatos javaslatokra is – közölte a Belügyminisztérium az atv.hu-val. 

Hozzátették, az új pedagógus-életpályáról szóló törvényjavaslat megalapozza a pedagógusok további jelentős béremelését, 800 ezer forintra emelkedik a pedagógusok átlagkeresete, 10 hét szabadságot kapnak és heti 24 órát kell tanítaniuk, ez utóbbi az Európai Bizottság javaslata. Emellett az egyeztetés folyamatos 

– tudatták.

Mint arról korábban a Népszava beszámolt, a kormányzati források szerint „nagy valószínűséggel” módosulhat a pedagógusok új életpályájáról szóló törvényjavaslatnak a tanárok átirányítását szabályozó része, valamint az Európai Bizottság is sürget több módosítást a státusztörvényben.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Havran Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.