Nyitrai Zsolt: A kormány kiáll a szépkorúak érdekeiért

A kormány kiáll a szépkorúak érdekeiért és megvédi a juttatásaikat – mondta a miniszterelnök főtanácsadója szombaton a Facebook-oldalán.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 17. 9:46
NYITRAI Zsolt
Budapest, 2023. június 16. Nyitrai Zsolt, a Fidesz képviselõje felszólal a helyi adókról szóló törvény módosítását célzó javaslat vitájában az Országgyûlés rendkívüli plenáris ülésén 2023. június 16-án. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyitrai Zsolt a közösségi oldalán megosztott videójában elmondta: a szomszédunkban már több mint egy éve dúl a háború és háborús időkben védelmi költségvetésre van szükség, amely megvédi az ország biztonságát, a családokat, a munkahelyeket, a nyugdíjakat, és biztosítja a rezsivédelmet.

Magyarország kormánya a nyugdíjasokkal kötött megállapodás értelmében háborús időkben is megőrzi a nyugdíjak értékét, biztosítja az inflációkövető nyugdíjemelést és garantálja a már teljes egészében visszaépített és megemelt 13. havi nyugdíj folyósítását 

– hangsúlyozta.

A politikus szavai szerint a 2010 előtti baloldali kormányok a bajban nem segítették a nyugdíjasokat, hanem még nagyobb terhet róttak rájuk. Elvették a 13. havi nyugdíjat és egyszer sem fizettek nyugdíjprémiumot.

Mi azonban kiállunk a szépkorúak érdekeiért és megvédjük a juttatásaikat. Az idősek most és 2024-ben is számíthatnak Orbán Viktorra és Magyarország kormányára

– fogalmazott a főtanácsadó.

A videóban Kusovszky Imréné, az Idősek Tanácsa tagja azt mondta: a nyugdíjasok is érzik, hogy háborús időket élünk és nehéz helyzetben vagyunk, ugyanakkor azt is érzik, hogy odafigyelnek rájuk és támogatják őket.

Borítókép: Nyitrai Zsolt, a Fidesz képviselője felszólal a helyi adókról szóló törvény módosítását célzó javaslat vitájában az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2023. június 16-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.