időjárás 26°C Vencel 2023. szeptember 28.
logo

Gulyás Gergely: Egy átlagnyugdíjas 78 ezer forint pluszpénzre számíthat novemberben

Nem kevesebb mint tíz végrehajtás indult tavaly Juhász Péter cége ellen

Munkatársunktól
2023.06.07. 11:28 2023.06.07. 11:49
Nem kevesebb mint tíz végrehajtás indult tavaly Juhász Péter cége ellen

Juhász Péterhez összesen 11 vállalkozás köthető, ezek több mint a felénél végrehajtás rendelt el korábban az adóhatóság – írta a Tűzfalcsoport az Átlátszó.hu cikkére hivatkozva, amely szerint több mint hétmillió forint adótartozással dőltek be a Juhász-cégek. A lap azt írta: a mérlegadatok elemzésével és más források összevetésével jött ki ez az összeg.

A cégek nagy része később fantomizálódott, a politikus pedig ezt azzal magyarázta, hogy rengeteget költözött, albérletben lakott világ életében.

A Tűzfalcsoport emlékeztet a cikkében, hogy Juhász Péter cége is érintett volt a guruló dollárok néven elhíresült kampányfinanszírozási botrányban. Kiderült, hogy a Bajnai Gordonhoz is köthető „Ezalényeg-hadművelet" kapcsán a Nerpédia hirdetéseit a Facebook adattára szerint a KözösÜgyünk Nonprofit Kft. finanszírozta, amelynek tulajdonosa a volt baloldali miniszterelnök által alapított Együtt párt egykori elnöke, Juhász Péter.

A lap azt írja: Juhásznaak, aki rendszeresen azzal kérkedik, hogy szeret győztes bírósági eljárásai kapcsán végrehajtási eljárásokat indítani, úgy tűnik, a saját cége kapcsán sem ismeretlen a végrehajtási eljárás, sőt 2022. június 4. és 27. között összesen tíz végrehajtási eljárás indult a KözösÜgyünk Kft.-vel szemben. Ezek utóbb lezárultak, de a cégügyekben forró júniust tudhatott magának a Bajnai-párt néhai elnöke.

Idén április újabb fejezetet nyitott Juhász Péter cégtörténetében, ezúttal egy közel kétmilliós veszteséget cipelő céget sikerült megszereznie, amely már végelszámolás alatt volt.

A Macskafogó Kft.-nek évek óta nem volt bevétele, és csak adósságot halmoz. A főtevékenységébe olyan érdekes területek tartoznak, mint asztrológiai és spiritiszta tevékenységek, társas tevékenységek, mint például személykísérő szolgálat, partnerkereső szolgálat, házasságközvetítés, hobbiállat-gondozás, családfakutatás (genealógia), tetoválás, testékszer-behelyezés, cipőtisztítás, portás, ajtónálló szolgáltatás, érmével működő személyi szolgáltató gépek koncessziós üzemeltetése (fényképkészítő, testsúlymérő, vérnyomásmérő berendezések, érmével működő csomagmegőrzők stb.).

Azt egyelőre nem tudni, hogy Juhász Péternek milyen üzleti tervei lehetnek a Macskafogó Kft.-vel, de az előzmények alapján nehéz lenne kijelenteni, hogy a céghalmozó expolitikus újabb vállalkozása(i) sikerre lennének ítélve − vonja le a konzekvenciát a Tűzfacsoport.

 

Borítókép: Juhász Péter (Fotó: Teknős Miklós)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.