időjárás 25°C Eufrozina , Kende 2023. szeptember 25.
logo

Orbán Viktor: Ősszel Magyarország ellenfelei egyszerre lépnek fel a követeléseikkel

Szijjártó Péter: A szankciók tönkreteszik az európai gazdaságot

Magyar Nemzet
Forrás: facebook.com/szijjarto.peter.official
2023.06.07. 10:56 2023.06.07. 11:01
Szijjártó Péter: A szankciók tönkreteszik az európai gazdaságot

„Egyetértünk a francia elnökkel abban, hogy Európában igenis szükség lenne stratégiai autonómiára. Európa versenyképessége ugyanis drámai mértékben romlik, a szankciók tönkreteszik az európai gazdaságot, főleg úgy, hogy az amerikai kormány hatékony támogatásokat ad az amerikai vállalatoknak” – írta Facebook-bejegyzésében a Párizsban tárgyaló Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter a bejegyzésében arra is felhívta a figyelmet, hogy Európában a földgáz ára átlagosan hétszerese az amerikai szintnek, ezért szükséges erősíteni a nukleáris energia szerepét az Európai Unióban.

Ebben is szövetségesek vagyunk, hiszen Európában Franciaország rendelkezik a legnagyobb atomenergia-kapacitással

– írta Szijjártó Péter.

Hozzátette, az elmúlt napok tragikus ukrajnai eseményei ismét rávilágítottak arra, hogy minél előbb békét kell teremteni, mert a háború minden egyes napja újabb és újabb áldozatokkal és tragédiákkal fog járni.

 

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Stasa Kosarac bosznia-hercegovinai külkereskedelmi és gazdasági kapcsolatokért felelős miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2023. május 26-án (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.