Szijjártó Péter: A szankciók tönkreteszik az európai gazdaságot

A miniszter az OECD szervezet párizsi üléséhez kapcsolódóan folytatott megbeszéléseket.

Magyar Nemzet
Forrás: facebook.com/szijjarto.peter.official2023. 06. 07. 10:56
SZIJJÁRTÓ Péter; KOSARAC, Stasa
Budapest, 2023. május 26. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Stasa Kosarac bosznia-hercegovinai külkereskedelmi és gazdasági kapcsolatokért felelõs miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2023. május 26-án. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Egyetértünk a francia elnökkel abban, hogy Európában igenis szükség lenne stratégiai autonómiára. Európa versenyképessége ugyanis drámai mértékben romlik, a szankciók tönkreteszik az európai gazdaságot, főleg úgy, hogy az amerikai kormány hatékony támogatásokat ad az amerikai vállalatoknak” – írta Facebook-bejegyzésében a Párizsban tárgyaló Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter a bejegyzésében arra is felhívta a figyelmet, hogy Európában a földgáz ára átlagosan hétszerese az amerikai szintnek, ezért szükséges erősíteni a nukleáris energia szerepét az Európai Unióban.

Ebben is szövetségesek vagyunk, hiszen Európában Franciaország rendelkezik a legnagyobb atomenergia-kapacitással

– írta Szijjártó Péter.

Hozzátette, az elmúlt napok tragikus ukrajnai eseményei ismét rávilágítottak arra, hogy minél előbb békét kell teremteni, mert a háború minden egyes napja újabb és újabb áldozatokkal és tragédiákkal fog járni.

 

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Stasa Kosarac bosznia-hercegovinai külkereskedelmi és gazdasági kapcsolatokért felelős miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2023. május 26-án (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.