„A józan ész politikáját képviseljük Párizsban”

Az OECD gazdasági szervezet ülésére utazott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

2023. 06. 07. 7:54
London,,United,Kingdom,-,May,28,2021:,Hungarian,Foreign,Minister
1981676624 Fotó: I T S Forrás: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét repülőre ült Szijjártó Péter: a külgazdasági és külügyminiszter ezúttal a francia fővárosban, Párizsban képviseli hazánk érdekeit a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) miniszteri szintű ülésén.

A világgazdaság három év alatt gyakorlatilag kétszer is a feje tetejére állt. Az pedig, hogy Európa ki tud-e keveredni ebből a rendkívüli kihívásokkal terhelt gazdasági időszakból, alapvetően azon fog múlni, hogy képesek leszünk-e a józan ész talaján állva döntéseket hozni, vagy minden gazdasági kérdést és vitát elragadnak az ideológiák

– írta a tárcavezető szerda reggel a Facebook-bejegyzésében.

Hozzátette: Párizsban a józan ész politikáját fogja képviselni. „Azt a gazdaságpolitikát, amellyel Magyarországon tavaly megdöntöttük a beruházási rekordot és az exportrekordot is, így sikerült megvédeni sok százezer munkahelyet országszerte” – fogalmazott Szijjártó Péter.

A nemzetközi sajtó közlése szerint az OECD miniszteri szintű ülésének napirendi pontjai között szerepel a tagállamok közötti együttműködés fokozása.

Az 1961-ben megalakult OECD székhelye Párizsban található, a nemzetközi gazdasági szervezethez Magyarország 1996-ban csatakozott. Az OECD célja, hogy segítse a tagállamok kormányait a lehető legjobb gazdasági és szociális politika kialakításában és értékelésében.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.