Rendkívüli műsorváltozás lesz Suhajda Szilárd emlékére több csatornán is

A hétvége sem telhet el Everest nélkül.

Magyar Nemzet
Forrás: Origo2023. 06. 01. 10:56
Suhajda Szilárd
Suhajda Szilárd Forrás: Suhajda Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy port vert fel az elmúlt héten az országban Suhajda Szilárd története. A profi hegymászó oxigénpalack és segítők nélkül akart feljutni a világ legmagasabb pontjára, a Mount Everest 8848 méteres csúcsára, azonban nem sokkal azelőtt, hogy elérte volna a célt, nyoma veszett és többé nem adott életjelet magáról. 

Suhajda Szilárd emlékére szombaton este nyolc órától a TV2 képernyőre tűzi a 2015-ös, Everest című filmet – írja az Origó. Hozzáteszik, a filmet valós események ihlették, amelyben az 1996-os Mount Everest-katasztrófában több hegymászó meghalt. A Jason Clarke, Josh Brolin, Sam Worthington, Jake Gyllenhaal, Keira Knightley, Emily Watson, Martin Henderson és Michael Kelly főszereplésével készült mozi két különböző expedíció elképesztő útjának krónikája.

Az RTL Klub is tiszteleg a hegymászó előtt. Vasárnap este kilenc órától az Erőss Zsolt és Kiss Péter tragédiájáról szóló Magasságok és mélységek című filmet tűzik műsorra.

Borítókép: Suhajda Szilárd (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.