Taylor Swfitnek írt levelet a főpolgármester

A főpolgármester most sem a valós problémák megoldásával volt elfoglalva.

Magyar Nemzet
2023. 06. 23. 10:06
null
20191012 Budapest Ellenzéki kampányzáró rendezvény a XV. kerületben önkormányzati választás Képen: Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció DK elnöke Fotó: Kurucz Árpád Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pénzügyi nehézségek, a végeláthatatlan dugók, valamint a kormánynak címzett hadüzenet után Karácsony Gergely a valódi problémák kezelése helyett a héten levelet írt Taylor Swift amerikai énekesnek, amiben a főpolgármester elmondta neki, hogy „Budapest egy szuper hely”, ahová el kellene jönnie koncertezni.

 

Sajnos még jelenleg a koncertnaptárában nincs ott Budapest, de mi minden követ megmozgatunk, hogy eljöjjön a városunkba

 

sajnálkozott a főpolgármester.

40 milliárdosra növelnék a hitelkeretet

Mint ismert, a főváros fizetőképességének folyamatos biztosítása érdekében áprilisban egy úgynevezett túlélőprogramot állítottak össze Karácsonyék, amit májusban a Fővárosi Közgyűlés is megszavazott. Ennek részeként a BKK 24 milliárd forintos hitelt vesz fel nagyon magas kamatterhek mellett. 

Egy szerdai háttérbeszélgetésen a főpolgármester általános helyettese már arról számolt be, hogy a hitelkeretet tovább kell növelni. 

– 40 milliárd forintos mínusszal számolnak augusztus végére, ezért a hitelkeretet is felemelik erre a szintre a mostani 25 milliárdról 

tájékoztatott Kiss Ambrus

Csak hab a tortán, hogy a hét elején a főpolgármester a budapesti lakógyűlés eredményére – mindössze 136 ezren töltötték ki – hivatkozva elrendelte, hogy továbbra sem térhetnek vissza az autósok a Lánchídra, emellett nyomatékosította, hogy a főváros nem fizeti tovább a szolidaritási hozzájárulást.

 

A budapesti lakógyűlés megszervezése nagyjából 130 millió forintba került.

 

Borítókép: Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc (Fotó: Kurucz Árpád)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.