Következő mérkőzések
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Olaszország
21:002024. június 15.
Albánia

Több mint duplájára emelkedett a bölcsődei férőhelyek száma Magyarországon 2010 óta

A kormány legfontosabb döntési szempontja a bölcsődék létrehozásában a munka és a család egyensúlyának megteremtése, valamint a munkahelyek és a családi élet közötti minőségi kapcsolat létrehozása – mondta a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára pénteken a szajoli huszonnyolc férőhelyes, kétcsoportos bölcsőde ünnepélyes átadásán.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2023. 06. 23. 13:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Terület- és településfejlesztési operatív program (TOP) több mint 356 millió forintos támogatásából megvalósult beruházás kapcsán Dukai Miklós hangsúlyozta: 

míg 2010-ben mintegy 32 ezer bölcsődei férőhely volt Magyarországon, most több mint 65 ezer.  Akkor 400 alatt volt azon települések száma, ahol bölcsőde működött, ma több mint 1030 településen van bölcsődei férőhely Magyarországon

– fűzte hozzá.

Herczeg Zsolt, Jász-Nagykun-Szolnok vármegye 4-es számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője a település első bölcsődéjének megépítését üdvözölve kiemelte: a régió folyamatosan fejlődik 2010 óta, az adósságkonszolidáció után az önkormányzatok a fejlődés útjára léptek, erősödött a gazdaság is. Szajol 1,6 milliárd forint fejlesztési forrást kapott 2010 óta – közölte.

Hubai Imre (Fidesz–KDNP), a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlés elnöke arról beszélt, hogy a beruházásnak köszönhetően tovább csökkenhet a községből való elvándorlás. Az intézmény kialakítása lehetővé teszi, hogy az anyák visszatérjenek a munkaerőpiacra, erről a szülők szabadon dönthetnek – mondta.

Reményét fejezte ki, hogy a településen működő óvoda és a bölcsőde is befogadja a hitoktatást, hiszen keresztény országban élhetünk, ahol nem kell félni felvállalni a kereszténységünket, a keresztény alapértékeinket.

Szólt arról is, hogy a vármegyében rendkívüli hatékonysággal használták fel a TOP forrásait, és a TOP Plusz program forrásait is már több mint 80 százalékban lekötötték.

Szöllősi József (független) polgármester elmondta: a bölcsődét már márciusban birtokba vehették a gyerekek. A beruházással öt új álláshely létesült – tette hozzá.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Flickr.com)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.