Hihetetlen káoszt okozott Ferihegyen egy ámokfutó

Érthetetlen ámokfutásba kezdett és alaposan megizzasztotta a ferihegyi reptér biztonsági szolgálatát egy zavarodott férfi, akit végül mégiscsak sikerült feltartóztatni. Az eset még július elsején történt.

Munkatársunktól
Forrás: Metropol2023. 07. 21. 20:27
null
Budapest, 2018. augusztus 31. Lufthansa repülõgép a betonon az egyik állásban. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülõtér korábbi nevén Budapest Ferihegy Nemzetközi Repülõtér Magyarország öt nemzetközi repülõtere közül a legnagyobb és legismertebb. Forgalma meghaladja az évi 13 millió utast. MTVA/Bizományosi: Balaton József *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Balaton József
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyelőre nem tisztázott okból kezdett különös akcióba egy férfi a ferihegyi repülőtéren, aki elsőnek beindította a tűzjelző berendezést. Az ezután bekövetkező kaotikus helyzetet kihasználva ezután lejutott a 2-es terminál forgalmi előterére. 

– Egy zavart viselkedésű, magyar állampolgárságú utas működésbe hozta a repülőtéri tűzjelző rendszert, és ennek hatására a protokollnak megfelelően az összes ajtó kinyílt, ami elválasztja az utasok által használt területet a munkaterületektől, ahová illetékteleneknek tilos a belépés – ecsetelte a történteket egy szemtanú a Metropolnak.

Ráadásul be is csapta az őt üldözőket, mert előbb egy jellegzetes sárga pólót viselt, amit utána levett, így hiába kereste mindenki a ruházata alapján, nem tudták, merre van.

Ezután  a parkoló autók között kiszúrt egy Suzukit, az egyik földi kiszolgáló cég gépkocsiját, amelynek az indítókulcsa a zárban volt, és minden létező biztonsági és közlekedési szabályt megszegve száguldozott az utasokkal teli repülőgépek között

Végigszáguldott a Cargo bázis előtt, és a repülőteret megkerülő szervizútra kanyarodott, a GAT kisgépes terminál előterét is megkerülte, majd visszatért a 2-es terminál felé. Itt azonban már nem volt ura a helyzetnek, hatalmas sebességgel ütközött egy betontömbbel, az őt üldöző járőrök pedig elkapták az ámokfutót.

A repülőtér a Metropolnak megerősítette a történetet, ugyanakkor jelezték, azt nem áll módjukban bővebben kommentálni, mert hatósági vizsgálat zajlik az ügyben.

Borítókép: Utasszállító repülőgép a betonon az egyik állásban (Forrás: MTVA/Bizományosi: Balaton József )

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.