időjárás 21°C Róbert 2023. június 7.
logo

Ferihegy a legjobb európai repülőtér

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2023.03.06. 11:54 2023.03.06. 14:52
Ferihegy a legjobb európai repülőtér

Tavaly minden negyedévben kimagasló eredményt ért el a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér – közölte a Budapest Airport.

Az utasok visszajelzései alapján a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a legjobb európai repülőtér a 15–25 milliós utasforgalmat lebonyolító légikikötők között – jelentette be a Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (Airports Council International, ACI). A repülőtér üzemeltetője, a Budapest Airport rámutatott: ez az egyik legrangosabb elismerés, amelyet repülőtér kaphat.

Az ACI évről évre több mint harminc teljesítménymutatót vizsgáló felméréssel térképezi fel világszerte négyszáz nemzetközi repülőtér szolgáltatásainak minőségét. Ennek alapján tavaly minden negyedévben kimagasló eredményt ért el a budapesti repülőtér, a pontszámok a korábbi értékeket és a régiós versenytársak pontjait is túlszárnyalták. Az utasok általános elégedettségi szintje egész évben ötös skálán négy pontot meghaladó értéken állt, és jelentősen magasabb volt, mint a legforgalmasabb 2019-es évben – ismertette a Budapest Airport közleményét az MTI.

Borítókép: a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér (Forrás: Budapest Airport/Baranyi Róbert)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.