Ferihegy a legjobb európai repülőtér

Tavaly minden negyedévben kimagasló eredményt ért el a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér – közölte a Budapest Airport.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 06. 11:54
Ferihegy, Budapest Airport BA
Megközelítőleg négymillió utas fordult meg 2022 nyarán a budapesti repülőtéren Fotó: Budapest Airport/Baranyi Róbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az utasok visszajelzései alapján a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a legjobb európai repülőtér a 15–25 milliós utasforgalmat lebonyolító légikikötők között – jelentette be a Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (Airports Council International, ACI). A repülőtér üzemeltetője, a Budapest Airport rámutatott: ez az egyik legrangosabb elismerés, amelyet repülőtér kaphat.

Az ACI évről évre több mint harminc teljesítménymutatót vizsgáló felméréssel térképezi fel világszerte négyszáz nemzetközi repülőtér szolgáltatásainak minőségét. Ennek alapján tavaly minden negyedévben kimagasló eredményt ért el a budapesti repülőtér, a pontszámok a korábbi értékeket és a régiós versenytársak pontjait is túlszárnyalták. Az utasok általános elégedettségi szintje egész évben ötös skálán négy pontot meghaladó értéken állt, és jelentősen magasabb volt, mint a legforgalmasabb 2019-es évben – ismertette a Budapest Airport közleményét az MTI.

Borítókép: a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér (Forrás: Budapest Airport/Baranyi Róbert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.