Vezetésre alkalmatlannak nyilvánították a kisgyermekeket szállító busz előtt büntetőfékező sofőrt

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki óvodásokat szállító autóbusz előtt büntetőfékezett a főúton. Az igazságügyi elmeorvos-szakértő véleménye szerint a sofőr alkalmatlan arra, hogy közúton bármilyen járművet vezessen

Magyar Nemzet
Forrás: Infostart2023. 07. 25. 14:40
Angry,Man,Driving,A,Vehicle,Without,Seat,Belt
148683365 Fotó: Hayk_Shalunts Forrás: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A férfi tavaly áprilisban egy kisteherautóval haladt Szentendrén, és a 11-es számú főútra, Budapest irányába akart besorolni. Ugyanebbe az irányba tartott egy busz, melyen 40 óvodás és öt felnőtt kísérő utazott. A busz vezetője több járművet is beengedett maga elé, a pilisvörösvári férfi teherautóját viszont forgalmi okból nem engedte elhaladni – adta hírül az Infostart.

A férfi a busz mögé húzódott be, majd a dudát folyamatosan nyomva igyekezte megelőzni a buszt.

Miután ez sikerült neki, többször is hirtelen nagyokat fékezett, így az autóbusz vezetője is többször fékezésre kényszerült.

Az utolsónak bizonyuló fékezésnél a busz vezetője nem fékezett, óvva a hirtelen manővertől a buszon utazó kisgyermekek testi épségét, így végül nekiütközött az előtte büntetőfékezgető autónak.

A rendőrség tájékoztatása szerint a három és hat év közötti gyermekek nem sérültek meg, viszont a buszon több helyen is kár keletkezett. Az igazságügyi elmeorvos-szakértő megállapította, a férfi nem alkalmas semmiféle jármű forgalomban történő vezetésére. A férfival szemben közúti veszélyeztetés és rongálás miatt emelt vádat.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.