Letartóztatták az Árpád hídi gázolót

A férfi állítólag teljesen összeomlott és folyamatosan sírt a bíró előtt.

Magyar Nemzet
2023. 07. 09. 14:24
null
Halálos baleset történt az Árpád hídon Fotó: Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Letartóztatták a Fővárosi Főügyészség javaslatára a Budai Központi Kerületi Bíróságon a Mercedes sofőrjét, aki halálos balesetet okozott múlt szombaton az Árpád hídon – írja a Blikk. A lap kérdésére Bagoly Bettina ügyészségi szóvivő azt mondta, a bűnismétlés veszélye miatt döntött a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelése mellett a bíróság, így a 33 éves férfi a következő harminc napját biztosan a rácsok mögött fogja tölteni. A Blikk cikkéből továbbá kiderült: egy magas, vékony férfi a gázoló, aki állítólag teljesen összeomlott és folyamatosan sírt a bíró előtt. A férfi – akárcsak a kihallgatásán – a bíróságon is azt állította, hogy nem versenyeztek a hídon.

Miként lapunk is beszámolt róla, július 1-jén, hajnali 2 óra körül az Árpád hídon két nagy teljesítményű autó versenyezhetett egymással, amikor egyikük 140-150 kilométeres sebességgel haladva elvesztette uralmát a negyvenmilliós Mercedese felett. A Mercedes fékezés nélkül nekivágódott a járdát védő szalagkorlátnak, átszakította azt, és letépte egy arra haladó kerékpáros mindkét lábát. A 26 éves kerékpáros a kórházba szállítás közben az életét vesztette. A Mercedes az ütközés után visszacsapódva egy BMW-nek vágódott, mindkét autó 150 méterrel arrébb állt meg, az egyikük fejen állva, a másik az oldalán csúszva odáig. A két autóvezetőt a tűzoltók vágták ki feszítő-vágó berendezéssel a járművükből, mindkettejüket kórházba szállították súlyos sérülésekkel. A kórházi ellátása után a baleset okozóját őrizetbe vették, aki vallomásában elismerte felelősségét.

A történtek következtében Karácsony Gergely főpolgármester azt hangoztatta, hogy hasonló balesetek elkerülhetők lennének a hídon sebességmérő kamerákkal, amelyek hiányáért szerinte az állam, a kormány felelős. Információink szerint azonban Budapest első embere hónapok óta nem válaszol a BRFK-nak arra a levelére, amelyben a rendőrség négy traffibox kihelyezéséhez kért segítséget. 2022 őszén ugyanis a BRFK azt kezdeményezte, hogy a Ferihegyi gyorsforgalmi útra két darab traffipaxot helyezzenek ki, valamint a Weiss Manfréd útra és a 6-os számú főútra is telepítsenek sebességmérőket. Ehhez a főváros annyit vállalt, hogy megfelelő talapzatot és áramellátást biztosít, a szóbeli segítség után azonban nem történt semmi. Karácsony nem is válaszolt a rendőrség levelére, helyette a főváros egy cége jelentkezett egyeztetésre, de mind a napig nem történt semmi. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón megerősítette: a Magyar Nemzet információi megfelelnek a valóságnak.

Borítókép: Az ütközésben összeroncsolódott személygépkocsik az Árpád hídon 2023. július 1-jén. (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.