Karácsonynak a saját felelősségét is meg kell vizsgálnia a gyorshajtás ügyében

Ha a főpolgármester azt szeretné, hogy újabb traffipaxok legyenek kihelyezve Budapesten, ne csak szavakban, hanem tettekben is járuljon hozzá – hangsúlyozta Gulyás Gergely.

2023. 07. 06. 14:19
null
20230329 Budapest Fővárosi Önkormányzat Közgyűlés Fotó: Mirkó István MI Magyar Nemzet MN A képen: Karácsony Gergely főpolgármester Simon András a Fővárosi Önkormányzat kommunikációs igazgatója Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva a gyorshajtás ügyében is a kormányt próbálja okolni – hívta fel a figyelmet Gulyás Gergely, miután a főpolgármester az Árpád hídon történt tragédiából próbált politikai tőkét kovácsolni. Karácsony Gergely azt állította, hogy a hídon hasonló balesetek elkerülhetők lennének sebességmérő kamerákkal, amelyek hiányáért szerinte az állam, a kormány felelős. Információink szerint − miként már beszámoltunk róla − azonban Budapest első embere hónapok óta nem válaszol a BRFK-nak arra a levelére, amelyben a rendőrség négy traffibox kihelyezéséhez kért segítséget, a beosztottai nem teljesítették a rendőrség kéréseit. 

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón megerősítette, hogy a Magyar Nemzet információi megfelelnek a valóságnak. A történtekkel kapcsolatban a tárcavezető felidézte: 2022 őszén a BRFK azt kezdeményezte, hogy a Ferihegyi gyorsforgalmi útra két darab traffipaxot helyezzenek ki, valamint a Weiss Manfréd útra és a 6-os számú főútra is telepítsenek sebességmérőket. Ehhez a főváros annyit vállalt, hogy megfelelő talapzatot és áramellátást biztosít, a szóbeli segítség után azonban nem történt semmi. Karácsony nem is válaszolt a rendőrség levelére, helyette a főváros egy cége jelentkezett egyeztetésre, de mind a napig nem történt semmi – részletezte Gulyás Gergely, aki szerint ha a főpolgármester azt szeretné, hogy néhány újabb traffipax legyen kihelyezve Budapesten, akkor ne csak szavakban, hanem tettekben is járuljon hozzá a feladathoz.

Kiemelte azt is: ha Karácsony felelőst keres a gyorshajtás miatt – ám eleve kérdéses, hogy mennyire etikus súlyos sérülést, halált politikai célokra kihasználni – akkor a saját felelősségét is meg kellene vizsgálnia az ügyben, mert jól látszik, hogy amennyiben a gyakorlatban minimális hozzájárulást kell teljesíteni, akkor a Fővárosi Önkormányzat részéről semmi sem történik.

Lapunk mindeközben kérdésekkel fordult a baloldali pártokhoz is, arról érdeklődve, vajon elfogadhatónak tartják-e Karácsony Gergely késlekedését, illetve azt, hogy a főpolgármester politikai hasznot akar húzni az ilyen és ehhez hasonló tragikus ügyekből. A baloldali pártok azonban nem reagáltak megkeresésünkre, mint ahogy a Városháza sajtóosztálya sem.  

Borítókép: Karácsony Gergely a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.