Nagyon megnőtt a forgalom az utakon, újabb hétvégi torlódásokra lehet készülni

Helyzetjelentés a hazai utakról vasárnap reggel.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, Útinform, OKF2023. 07. 30. 7:58
null
Letenye, 2020. július 11. Várakozó autósok az M7-es autópályán a magyar-horvát határátkelõ elõtt, Letenyénél 2020. július 11-én. A határátkelõnél 2 órás várakozással kell számolni, mert a horvát hatóságok kötelezõen regisztrálják belépõket. Érdemes Szlovénia felé kerülni, arrafelé jelenleg nem kell torlódásra számítani. MTI/Varga György Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szokásosnál is több vendégmunkás halad át az országon, ezért a gyorsforgalmi utakon nyugat–kelet irányban megnőtt a menetidő. A közlekedőknek a hétvégén és a következő napokban is 

telítettebb sávokra kell számítaniuk, főleg az M1–M0–M5–M43-as útvonalon 

– tájékoztatta az MTI-t a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A tranzitforgalom jelentős részét a Németországból érkező autósok adják. Már Baden-Württembergben és Bajorországban is iskolai szünet van, utolsóként a német tartományok közül, így egész Németországban megkezdődött a nyári szabadságolások szezonja, ami kihat több térség közlekedésére is.

A Magyar Közút felhívta a figyelmet, hogy az Útinform folyamatosan frissíti honlapján az aktuális forgalmi helyzetről, balesetekről és munkavégzésekről szóló híreit, az autósoknak érdemes még utazásuk előtt innen tájékozódni. Ajánlják a navigációs, közösségi autós alkalmazást is, valamint hívhatók a közutas diszpécserek az Útinform központi telefonszámán.

 

Balesetek

Szalagkorlátnak ütközött egy gépkocsi az M0-s autóút 29-es kilométerszelvényénél, Gyál térségében, a Budapest felé vezető irányban. A fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, amelyben csak a vezetője utazott – közölte a katasztrófavédelem

Az M0-s autóút déli szektorában, az M5-ös autópálya felé a 26-os kilométernél lévő Dabas/Soroksár csomópont után történt baleset miatt a 30-as kilométernél sávzárásra lehet számítani.

Az M1-es autópályán a Hegyeshalom felé vezető oldalon, a 68-as kilométernél egy autóbusz és egy személyautó ütközött össze, csak a belső sáv járható.

A 63-as főúton Cece belterületén, a 41-es kilométernél egy kisteherautó árokba hajtott, a fél útpályát lezárták.

 

Művészetek Völgye, kamionstop

A hagyományos Művészetek Völgye fesztivál hétfőig tart. Emiatt a 77-es főúton Kapolcs és Vigántpetend átkelési szakaszán erős jármű- és gyalogosforgalomra lehet számítani. A hét és fél tonna össztömeg feletti tehergépjárműveket a Pula–Nyírád–Zalahaláp–Tapolca útvonalra terelik el.

A kamiontilalom ezen a hétvégén szombaton délután három órától vasárnap este tíz óráig van érvényben. 

A külföldről hazatérő nehéz tehergépjárművek az államhatártól a magyarországi telephelyig vagy az első lerakóhelyig „elgurulhatnak” júliusban és augusztusban a kamionstop ideje alatt is, de nem vehetik igénybe a kormányrendelet 3. mellékletében felsorolt útszakaszokat.

 

Munkavégzés az utakon

Az M3-as autópályán Kál térségében, a 97-es és a 104-es kilométer között, valamint a mezőkövesdi szakaszon, a 123-as és a 129-es kilométer között tart még a burkolatfelújítás. Hétfő reggelig érvényben van a hétvégi forgalmi rend, így Vásárosnamény irányába egy sávon, illetve az ellenkező oldal belső sávján lehet haladni, Budapest felé pedig továbbra is két sáv járható.

Burkolatfelújítás miatt terelésen kell áthajtani az M7-es autópályán a Balatonkeresztúri pihenő közelében. A 166-os és 161-es kilométer között a főváros felé tartó oldalon irányonként egy-egy sávon halad a forgalom.

A folyamatban lévő útépítési és útfelújítási munkákról részletesebben itt olvashat az Útinform oldalán.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Varga György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.