A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
19:00KézilabdaMagyarország-Franciaország

Nemcsak a Jobbik, a DK is magyarázatot vár Karácsonytól + videó

A DK arra hívta fel a figyelmet, hogy Karácsony Gergely már az előválasztás idején megígérte, hogy el fog számolni a pénzekkel. Először a Jobbik elnöke szólította fel Karácsony Gergelyt, hogy álljon elő magyarázattal arra vonatkozóan, hogy a 99 Mozgalmon keresztül milyen pénzmozgások voltak, most már Gyurcsány Ferenc pártja is ezt várja el a főpolgármestertől.

Munkatársunktól
2023. 07. 05. 17:24
KARÁCSONY Gergely
Budapest, 2023. június 17. Karácsony Gergely fõpolgármester beszél a megnyílt pesti alsó rakpart kapcsán tartott sajtótájékoztatón a Jane Haining rakparton 2023. június 17-én. Ismét korzóként, köztérként használható hétvégenként a pesti alsó rakpart. A nyitóhétvégén kiállítással, zenével és gyerekprogrammal várják az érdeklõdõket. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A 99 Mozgalom magyarországi kis összegű adományokból működött” – ezt a magyarázatot adta Karácsony Gergely még 2022 szeptemberében a Mediaworksnek arra a kérdésre, hogy a kampányát támogató egyesület hogyan tudott rövid idő alatt sok pénzt összegyűjteni.

Azóta kiderült, hogy egészen pontosan 506 millió forintról van szó, ráadásul nemcsak forintban, hanem fontban és euróban is érkeztek pénzek, amiket több részletben a Párbeszéd egyik politikusa, Perjés Gábor fizetett be a mozgalom számlájára.

A botrány kirobbanása óta Karácsony kerüli a sajtóval való érintkezést, csupán egy Facebook-posztban reagált az ügyre, amiben megerősítette korábbi állítását, hogy kis összegű adományok érkeztek a 99 Mozgalomhoz, adománygyűjtő ládákban.

A Jobbik éles kritikát fogalmazott meg a főpolgármesterrel szemben, Gyöngyösi Márton arra szólította fel, hogy álljon ki a nyilvánosság elé, mondja el, mi történt. Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke a Mediaworksnek azt mondta, kezdeményezik, hogy semmilyen civil szervezet ne kaphasson külföldi pénzt. Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője pedig arra emlékeztetett, hogy amikor Karácsony Gergely ellenük kampányolt az előválasztásban, már akkor megígérte, hogy elszámol majd a pénzekkel.

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: MTI/Soós Lajos)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.