Rég történt hasonló, magyar tagja is van az Európai Bankfelügyeleti Hatóságnak

A jegybank közleményében azt írta, magyar pénzügyi felügyeleti vezető ilyen magas testületi posztot több mint egy évtizede nem töltött be az uniós intézményben.

Magyar Nemzet
Forrás: Világgazdaság2023. 07. 31. 21:06
KANDRÁCS Csaba
Esztergom, 2022. május 20. Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke az emlékérmék kibocsájtásán az Aranybulla kiadásának 800. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen Esztergomban a Szent Adalbert Központban 2022. május 20-án. MTI/Kovács Attila Fotó: MTI/Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az igazgatóság hatásköre egyebek közt javaslatot tenni az éves, illetve többéves munkaprogramokra, gyakorolni bizonyos költségvetési jogköröket, elfogadni az  Európai Bankfelügyeleti Hatóság (EBA) személyzetpolitikai tervét és a személyzeti szabályzat végrehajtásához szükséges intézkedéseket, javaslatot tenni a hatóság működéséről beszámoló éves jelentésekre, dönteni a fellebbviteli tanács tagjairól, illetve meghatározni az intézmény dokumentumaihoz való hozzáférési jogra vonatkozó külön rendelkezéseket – írta a Világgazdaság.

A kinevezés két és fél évre szól, de meghosszabbítható.

Borítókép: Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke az emlékérmék kibocsájtásán az Aranybulla kiadásának 800. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen Esztergomban a Szent Adalbert Központban 2022. május 20-án.
(Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.