Szabó Rebeka a 99 Mozgalomról: A hivatalos vélemények teljes egészében úgy voltak, ahogy vannak + videó

A Párbeszédnek elegendő az a magyarázat, hogy Karácsony Gergelyék adománygyűjtő ládákban szedtek össze 506 millió forintot. A Momentum viszont továbbra sem hajlandó válaszolni a kellemetlen kérdésekre.

Munkatársunktól
2023. 07. 06. 16:24
Szabó Rebeka, a Párbeszéd társelnöke interjút ad Forrás: Mediaworks Hírcentrum
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Jobbik után a DK is azt várja el Karácsony Gergelytől, hogy álljon ki a nyilvánosság elé és számoljon el a kampánypénzeivel. Múlt héten derült ki, hogy a főpolgármester miniszterelnök-jelölti kampányát támogató 99 Mozgalom számlájára 506 millió forint érkezett fontban, euróban és forintban. Karácsony Gergely pedig továbbra is azt állítja, hogy kis összegű mikroadományokról van szó, amelyek adománygyűjtő ládákba érkeztek. Ezt a magyarázatot azonban a Jobbik és a DK sem tartja elegendőnek.

Ezek a hivatalos vélemények teljes egészében úgy voltak, ahogy vannak

– szó szerint ezt válaszolta a Párbeszéd társelnöke a Mediaworks kérdésére, ami arra vonatkozott, hogy elfogadhatónak tartják-e a főpolgármester eddigi megnyilvánulásait. Szabó Rebeka szerint a 99 Mozgalom biztos a törvényeknek megfelelően járt el, de nem tud pontos információkat, mert a Párbeszédnek ehhez semmi köze.

A Mediaworks szerette volna megtudni, hogy a Momentum Mozgalom miként vélekedik a témáról, azonban a párt elnöke továbbra is a hónapok óta hajtogatott mondattal felelt, miszerint csak élő adásban hajlandó válaszolni.

Borítókép: Szabó Rebeka, a Párbeszéd társelnöke (Forrás: Mediaworks Hírcentrum)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.