Brutális angyalföldi gyilkosság: mindenki álompárnak hitte őket

Nemzetközi elfogatóparancs egyelőre még nincsen ellene.

Magyar Nemzet
Forrás: Bors, Metropol, Origo2023. 07. 18. 7:31
Fotó: Police.hu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Őrületes hajsza folyik csütörtök óta Róbert Dániel ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy brutális módon meggyilkolta barátnőjét, a huszonhét éves M. Petrát. Mindenki álompárnak hitte őket, az ismerősök teljesen le vannak döbbenve, hogy ez történt – írja a Bors

A Metropol azt írta, a szomszédok még aznap délután hangos vitatkozást hallottak a nő lakásából, aztán néma csend lett, a holttestet pedig késő este találták meg a rendőrök, miután feltörték az ajtót. A Bors információi szerint a bejelentést nemcsak az aggódó szomszédok, hanem a férfi is megtette, aki információk szerint az eset után még egy barátjának is írt egy üzenetet, hogy hatalmas ostobaságot csinált, és nem tudja, mit tegyen.

A férfit az eset óta nem lehet elérni. Egy kerületben élő nő elvileg látta a Fény utca környékén, amely pár kilométerre van a gyilkosság helyszínétől, de mire a rendőrök kiérkeztek, már nem találták meg. A rendőrség azóta is mindent bevet, hogy megtalálják, alaposan utánajárnak minden bejelentésnek. 

„A feltételezett elkövető után a hajtóvadászatot a Budapesti Rendőr-főkapitányság jelenleg is nagy erőkkel folytatja. A rendőrök minden beérkező információt értékelnek. Válaszadásunkig európai vagy nemzetközi elfogatóparancs kiadására nem került sor” – közölte a Borssal a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Ellenben a 112 Press információi szerint egy Vas vármegyei telephelyen is kutakodtak a férfi után, azonban pár igazoltatás és átfésülés után sem derült ki semmit. 

Az Origo információi szerint a Velence környéki Spresianóban lakó Andrea Michielin négy évig volt a magyar lány kedvese, ám tavaly elváltak az útjaik, s Petra akkor hazaköltözött Olaszországból. A két fiatal a szerelem elmúltával sem szakította meg a kapcsolatot. „Non ti dimenticheremo mai e poi mai, a presto”, vagyis „Soha nem felejtünk, hamarosan találkozunk” – ezekkel a szavakkal búcsúzott megtörten a pénteken meggyilkolt M. Petra volt barátja korábbi szerelmétől. A közösségi oldalon fellelhető üzenethez még odaírta: „Kicsi baba, nagyon szeretlek…”

Nem kizárt, hogy a több száz kilométernyi távolság ellenére is megmaradt, erősnek tűnő barátság volt az alapja Petra új párja, Türk Róbert Dániel féltékenységi rohamainak – írja az Origó. A férfi néhány hónapja jött össze Petrával, s bár az internetre feltöltött fotók alapján minden rendben volt közöttük, pénteken dührohamot kapott és kioltotta párja életét. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Police.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.