A „gyalázatos diktátumnak” állítanak emléket egy újabb településen

Méltó emlékművet szeretne állítani az 1920-as trianoni békediktátumnak a pataki önkormányzat. A mementó helyét is kiszemelték már, méghozzá a település központjában.

Magyar Nemzet
2023. 08. 29. 11:07
null
20220604 Hortobágy Trianoni emlékmű avatása, és megemlékezés. Bocskai emlékszablya átadása. Fotó: Tóth Imre TI Hajdú-Bihari Napló Fotó: TÓTH IMRE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Trianoni pont készül Patak főterén a térrendezésnek köszönhetően megújuló magyar nemzeti lobogó és kereszt mellett mellett – írja a Nógrád vármegyei hírportál, a Nool.hu.

A tervezés alatt álló emlékművet határozott szempontok alapján alakítják, árulta el Fekete Tibor, a falu polgármestere. 

„A környékünkön több településen van már az első világháborút lezáró gyalázatos diktátumra emlékező hely, mint például Ipolyvecén, a temető szomszédságában, mi is illendőnek tartjuk csatlakozni hozzájuk”

 – közölte.

Fekete Tibor hozzátette, a trianoni emlékpont létesítéséről a helyi képviselő-testület dönt majd a közeljövőben.

Amint a Magyar Nemzet korábban megírta, Gulyás Gergely a július 27-i Kormányinfón azt mondta a miniszterelnök tusványosi beszédével kapcsolatos nemzetközi reakciókat illetően, hogy Orbán Viktor nem fogalmazott meg olyan kijelentéseket, mint amilyen kifogásokat megfogalmaztak vele szemben Szlovákiában vagy Romániában. 

– A trianoni békediktátumot nem mi kértük, hanem a nagyhatalmak ránk kényszerítették. Valakinek ez új információt jelent? 

– tette fel a kérdést a Gulyás Gergely miniszter a július 27-i Kormányinfón, amikor arróll kérdezték, hogy az ideiglenes szlovák miniszterelnök, Ódor Lajos azt mondta, Magyarországtól nem szakítottak el területeket, Gulyás úgy reagált: Ez történelmi tény. Hozzátette, ezt a kormány elfogadja, de azt ne kérje tőlünk senki, hogy a trianoni döntést meg is ünnepeljük. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Haon/Tóth Imre)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.