Lecsapnak a hiénákra, a taxisok is támogatják a szigorú ellenőrzést

Metál Zoltán szerint a hatósági fellépés nemcsak az utasok, hanem a tisztességes fuvarozók érdeke is.

Munkatársunktól
2023. 08. 16. 16:50
null
Budapest, 2018. január 9. Taxi gépkocsik sora vár utasra a Keleti pályaudvar érkezési oldalánál. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fokozottan ellenőrzi a fővárosi kormányhivatal a taxisokat a nagyrendezvények idején – tájékoztatta Budapest Főváros Kormányhivatala a Magyar Nemzetet.

Közleményükben tudatták: a nyári fesztiválszezonban és az augusztus 19-től 27-ig tartó budapesti atlétikai világbajnokság idején is átfogó hatósági ellenőrzést végez a kormányhivatal közlekedésfelügyeleti szakterülete a Budapest Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársaival.

Mint írták, a taxisok ellenőrzések célja „az utasbiztonság és a hazai személyfuvarozás magas színvonalának garantálása”. Az ellenőrzések során a hatóságok vizsgálják a taxis vállalkozások és a gépkocsivezetők engedélyeit, a járművek műszaki állapotát, továbbá a viteldíjak és a számlázás átláthatóságát az utasok biztonságának, elégedettségének és a jogkövető vállalkozások arányának növelése érdekében.

Kitértek arra, hogy a Sziget fesztivál ideje alatti hatósági ellenőrzések tapasztalata megerősítette azok szükségességét, ezért 

az ellenőrzések az atlétikai világbajnokság ideje alatt is folytatódnak.

A kormányhivatal felhívta az utasok figyelmét arra, hogy legyenek körültekintők a taxiszolgáltatók kiválasztásakor.

Örömmel fogadunk minden olyan ellenőrzést, ami a tisztességes taxisok és az utasok védelmében zajlik

– jelentette ki lapunknak az Országos Taxis Szövetség (MTSZ) elnöke. Metál Zoltán hozzátette: az érdekképviseletek és kamarák mindig is támogatták, hogy ezek az ellenőrzések folyamatosak legyenek, ne csak a nagyobb rendezvények idején éljenek velük. Az MTSZ elnöke kifejtette, hogy a taxisok 99 százaléka tisztességes, akik nem kockáztatják a vállalkozásuk felfüggesztését.

– Van egy kisebbség, akik elsősorban 

a külföldi utasokat használják ki, akik nem ismerik a helyi viszonyokat, szokásokat. 

Ez a jelenség ugyanakkor nemcsak hazánkra, hanem sajnos világszerte jellemző. Ezért is támogatjuk az ellenőrzések folyamatos fenntartását – mondta Metál Zoltán.

Borítókép: Várakozó taxik (Fotó: Jászai Csaba) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.