A szülők megtévesztésére is tízmilliók jutottak a dollármédiában elköltött milliárdokból + videó

Politikamentesnek tűnik, de a Gyerekkel vagyunk nevű Facebook-oldal a baloldal választási kampányeszközeként működött 2022 áprilisában. A szülőket megtévesztve olyan politikai tartalmú cikkek jelentek meg az oldalon, amelyeknek nem sok köze volt a gyermekneveléshez. A dollármédia a hamis Covid-oltás- és receptoldalak mellett így próbálta a szülőket is befolyásolni.

Munkatársunktól
2023. 08. 16. 5:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a Gyerekkel vagyunk nevű Facebook-oldal első ránézésre politikamentesnek tűnik – hasonlóan az EzaLényeg-médiabirodalom olyan elnevezésű felületeihez, mint a Receptek.ma, vagy a Vicc Magazin – ez a dollármédium is a baloldal választási kampányeszközeként működött. 

A Gyerekkel vagyunk 13 millió forint értékben tett közzé 970, nagyrészt politikai tartalmú hirdetést,

amelyekben például az egészségügy és az oktatás helyzetét igyekeztek sötéten bemutatni, de gyakoriak voltak az életszínvonal csökkenését sulykoló pamfletek is.

A portálnak bőven volt miből költekeznie, hiszen a kiadója, az EzaLényeg-portfólió egészét működtető Oraculum 2020 Kft. a DatAdat cégcsoport mellett a külföldről érkező pénzek fő recipiense volt. A Nemzeti Információs Központ jelentése szerint több mint négymilliárd forint érkezett a magyar baloldal választási kampányának támogatására az amerikai, Korányi Dávid-féle Action for Democracyn keresztül, valamint egy svájci alapítványtól.

Ennek az összegnek közel 90 százaléka – 3,55 milliárd forint – kötött ki a Bajnai Gordon érdekeltségébe tartozó DatAdatnál, illetve az Oraculum 2020 Kft.-nél. Utóbbi mögött Páva Zoltán áll, akin keresztül a kampánymédiumok a Gyurcsány-párthoz is kapcsolódnak, ugyanis Páva ügyvezetőként tevékenykedik a Demokratikus Koalíció parlamenti frakciója által megbízott EagleEye Marketing nevű cégben.

A Gyerekkel vagyunk impresszumából kiderül, hogy partneri viszonyban állnak a Soros-pénzekkel alaposan kistafírozott amerikai Parents Together Foundationnel (Szülők Együtt Alapítvány). 

A 2016–2021 közti időszakban a Nyílt Társadalom Alapítványok (Open Society Foundations) összesen félmillió dollárral támogatta a szervezetet, amelyhez más baloldali alapítványoktól is számottevő összegek folytak be. Justin Ruben alapító igazgató korábban annak a MoveOn.orgnak az elnöke és ügyvezetője volt, amely – részben a tagjai révén – 58 millió dollárt adományozott Barack Obama 2008-as elnökjelölti kampányára.

Figyelemre méltó, hogy a 2011-ben alapított Parents Together Foundation honlapján a gyermekek LMBTQ-s érzékenyítését és indoktrinálását célzó anyagok dominálnak, például az anya szó elhagyását ajánlják a családoknak.  

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.