Csaltak a taxisok, kilenc engedélyt vontak be az atlétikai vébé első napjaiban

Összesen 234 taxist ellenőriztek, volt ott minden.

Magyar Nemzet
Forrás: Police2023. 08. 24. 12:31
null
Budapest, 2023. február 5. Különbözõ vállakozásokhoz tartozó taxik várakoznak utasokra a Keleti pályaudvar Kerepesi út felõli parkolójában. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ellenőrizték a taxisokat a rendőrök a Nemzeti Atlétikai Központ környékén augusztus 21-én, 22-én és 23-án, miután felröppent a hír, hogy rengeteg taxis hiéna fosztogatja a vb-re igyekvőket. 

A három nap alatt összesen 234 taxist ellenőriztek. 

Csalás bűncselekmény miatt egy sofőrt állítottak elő, mert a gyanú szerint úgy állította át a taxiórát, hogy az magasabb összeget mutasson. Fix tarifa alkalmazása és más szabálytalanságok miatt kilenc taxiengedélyt visszavontak, túlszámlázás miatt három, míg nyugtaadási kötelezettség elmulasztása miatt két eljárás indult. 

Engedély nélkül végzett tevékenység miatt egy sofőrrel szemben 600 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki, soron kívüli műszaki vizsgára 12 gépkocsit rendeltek be, ketten pedig lejárt műszaki engedély miatt kaptak bírságot. A taxistársaságok saját ellenőrei az észlelt szabálytalanságok miatt öt munkatársukkal szerződést bontottak – írja a Police.hu

Hasonló ellenőrzések nemcsak az atlétikai vb alatt folytatódnak, de a későbbiekben is várhatók – fűzték hozzá. Az akcióban részt vettek a Készenléti Rendőrség, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói, a Budapesti Polgárőr Szövetség és tagszervezetei, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság munkatársai, valamint több taxitársaság saját ellenőrei is.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Róka László )

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.