A taxis hiénák elképesztő összegeket kérnek a budapesti atlétikai vb-n

Taxis hiénák sarcolják a budapesti atlétikai vb szurkolóit, a szervezőbizottság pedig azonnali intézkedést kért a hatóságoktól. A világbajnokság negyedik napján a Nemzeti Atlétikai Központban ma hat magyar versenyzőnek szurkolhatunk.

Magyar Nemzet
2023. 08. 22. 12:28
null
20220912 Budapest Taxi Fotó: Kallus György LUS Világgazdaság VG Fotó: Kallus György/Világgazdaság
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cégjelzés nélküli taxisok vadásznak a világbajnokság külföldi szurkolóira a Nemzeti Atlétikai Központ melletti benzinkútnál, hogy csillagászati összegekért vigyék őket a szállodáikba. A szervezőkhöz már több bejelentés is érkezett, az információk szerint nem ritka a százezer forintos ajánlat sem. Mindezek után a Budapest 2023 NZrt. levélben fordult Budapest Főváros Kormányhivatalához azonnali intézkedést sürgetve, akadályozza meg, hogy további sérelem érje a vendégeket. Az utazást csak hivatalos taxis társaságokkal javasolják. A vb helyszíne könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel is: villamossal, busszal, hévvel, sőt hajóval is.

világbajnokság
A világbajnokság büféiben ez a kínálat

A stadionba a bejutás is gördülékenyen zajlik: tökéletesen működik a beléptető rendszer, a nézők gyorsan, percek alatt foglalhatják el helyüket a lelátón a főkapun történő belépés után.  A szurkolók a büfékben a nemzetközi eseményeken és a fesztiválokon megszokotthoz képest olcsóbban vásárolhatnak frissítőt. A szervezők „ársapkát” vezettek be: egy félliteres ásványvíz 550 forintba kerül, és a hideg sört is ezer forint alatt lehet megkapni a világbajnokságon. 

S a hőségben is minden adott a kényelmes szórakozáshoz. A stadion több pontján elérhető ballonos víz, amit mindenki a saját kulacsával tud igénybe venni, amely szabadon behozható a Nemzeti Atlétikai Központ területére. Műanyag palackot is hozhatnak a látogatók, sőt ez nemcsak engedélyezett, de a szervezők kifejezetten ajánlják is, hogy mindenki hozzon magával hűsítő folyadékot. 

A látogatók legyezőt kapnak és a stadionban árnyékos terek is várják a hűsölni vágyókat, a délelőtti versenyek alatt pedig a napos oldalra szóló jegyekkel akár át is ülhetnek az árnyékosabb helyekre.

Hat magyar és négy döntő a világbajnokság negyedik napján

A világbajnokság negyedik napján a ma esti programban hat magyar versenyző lesz érdekelt. Az esti műsor 18.40-kor kezdődik a 100 m gátfutás előfutamaival, benne három hazai indulóval: az Eb-ezüstérmes Kozák Lucával, Kerekes Grétával és az U23-as Eb-harmadik Tóth Annával. Férfi 800 méteren két magyarért lehet szurkolni: Huller Dánielért és Vindics Balázsért. Molnár Attila, aki 44,84 másodperces országos csúccsal jutott be a 400 m elődöntőjébe, az első futamban, 21 órakor áll rajthoz. Éremosztásra kerül sor férfi magasugrásban és 3000 méter akadályon, valamint női diszkoszvetésben és 1500 méteren.

Női 100 méter gáton három indulónk van Forrás: Facebook/Nemzeti Atlétikai Központ

A hőség miatt módosul a szerdai program

A szervezők mai tájékoztatása alapján az előrejelzések szerint a női 5000 méter szerda 11.10 órára kiírt előfutama során az időjárási viszonyok nem lesznek megfelelőek – 30 Celsius-fok feletti érték várható –, ezért a számot szerda 19 órakor rendezik meg Wagner-Gyürkés Viktóriával a mezőnyben.
A módosítás miatt a szerda délelőtti 200 méteres előfutamok előbb rajtolnak: a nők 12.05 helyett 11.20-kor, a férfiak pedig 12.50 helyett 12.15-kor. Előbbiben Sulyán Alexa és Takács Boglárka, utóbbiban pedig Wahl Zoltán érdekelt a hazai indulók közül.

Borítókép: Csak hivatalos taxis társaságokkal javasolják az utazást (Fotó: Világgazdaság/Kallus György)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.