A kolozsvári futó nagyon büszke budapesti teljesítményére

A budapesti atlétikai világbajnokság harmadik versenynapján rendezték a női 400 méteres síkfutás elődöntőit. A kolozsvári, román színekben versenyző Miklós Andrea nem volt messze attól, hogy családja előtt vb-döntőbe jusson.

Magyar Nemzet
2023. 08. 22. 10:06
Miklós Andrea Natalia Kaczmarek
Atlétikai vb - Női 400 méteres síkfutás Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendezőként Magyarország minden korábbinál nagyobb, hatvanhárom fős csapatot indított az idei budapesti atlétikai világbajnokságon. Valamennyiüknek óriási élmény a hazai világbajnokság, de még a magyar csapaton kívül is akadnak, akik extra buzdítást kapnak a nézőktől. A magyar felmenőkkel rendelkező Joe Kovacs még a nyitónapon az Egyesült Államoknak nyert bronzérmet, míg hétfőn a kolozsvári Miklós Andrea járt közel ahhoz, hogy román színekben világbajnoki döntőt futhasson.

Miklós Andrea óriási tehetségként tűnt fel, már 2016-ban, tizenhat évesen világbajnoki bronzérmet nyert fedett pályán a román 4×400-as váltó tagjaként, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) pedig kétszer is megnyerte a 400 métert. Az elmúlt két évben azonban sérülései miatt egyáltalán nem tudott versenyezni.

A kolozsvári lány idén visszatérhetett a pályára, s két hónapja, a lengyelországi Európa Játékokon óriási egyéni csúcsot (50,67) ért el. Akkor már lehetett sejteni, hogy a budapesti világbajnokságon is jó formában lehet. Az elődöntőbe be is jutott, ott 50,77-et futva, tizenöt századmásodperccel maradt le a fináléról. Egy kis szerencsével összejöhetett volna a döntő is, hiszen volt olyan futam, amelyben 50,86 is elég volt a továbblépéshez.

– Beleadtam mindent, ennyire volt elég, de nagyon büszke vagyok magamra – mondta az Eurosportnak Miklós Andrea, aki megerősítette, hogy természetesen sokat jelentett számára is, hogy Magyarországon rendezik a vb-t, s elárulta, hogy családja a lelátóról szurkolt neki.

Miklós Andrea összesítésben a tizenegyedik helyen zárta a vb-t, ez egyelőre éppen megegyezik a magyar csapat legjobb futóeredményével, a 4×400-as vegyes váltó országos csúccsal érte el ezt a pozíciót.

A budapesti atlétikai vb további híreit itt olvashatja.

Borítókép: Miklós Andrea (balra) közel volt a döntőbe jutáshoz (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.