Hátba lőtték a gazdát, miután kirabolták, mégsem jutottak messzire

Őrizetbe vettek egy huszonhat és egy harminckét éves férfit a rendőrök, akik a gyanú szerint légpuskával hátba lőttek egy hetvenéves embert, hogy megszerezzék a sertését.

Magyar Nemzet
Forrás: Rendőrség2023. 08. 30. 9:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kutyái ugatására ébredt egy hetvenéves férfi hétfőn hajnalban kiskunfélegyházi otthonában.

Az egyedül élő idős férfi hátrament az udvarát ellenőrizni. Meglepetésére szabadon találta a disznóit, ami azért volt különös, mert bezárta őket az ólba, amikor beesteledett.

Ekkor tűnt fel neki, hogy 

egy hiányzott az állatok közül, ezért keresni kezdte, de hirtelen éles fájdalmat érzett a derekában. Mint később kiderült, valaki meglőtte egy légpuskával.

A férfi a házba menekült, majd ismét rálőttek, de az már csak a bejárati ajtót üvegét törte ki. A férfi azonnal hívta a rendőröket, akik hamar megérkeztek, a rablók pedig elmenekültek.

A helyszínelés során kiderült, hogy a betörők levágták a sertésól ajtajáról a láncot.

Az elkövetők fegyvere. Fotó: police.hu

A kiszemelt állatot takarmánnyal elcsalogatták, majd amikor a sértett kiment a házból, rálőttek.

A férfi nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. 

A nyomozók rövid idő alatt azonosították és elfogták a felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével gyanúsítható 26 és 33 éves férfit. 

Az egyenruhások megtalálták a kocát, majd visszaadták a tulajdonosának. Az elkövetőknél kutatást tartottak, előkerült a légpuska is, amit lefoglaltak a nyomozók.

A két férfit a rendőrök – őrizetbevételük mellett – gyanúsítottként hallgatták ki, és kezdeményezték letartóztatásukat – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.