Közeleg az amerikai elnökválasztás, Sorosék is mélyen a zsebükbe nyúltak

A most folyósított összeg az első hozzájárulás a 2024-es elnökválasztáshoz, ami feltehetően a továbbiakban is folytatódni fog.

Magyar Nemzet
2023. 08. 07. 11:41
Soros befolyását és pénzét is latba veti Ukrajna mellett.
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2024-es amerikai választások közeledtével Soros Györgyék is fokozzák lobbitevékenységüket. A Tűzfalcsoport beszámolója szerint 

a Nyílt Társadalom hálózatának érdekképviseleti ága, a Nyílt Társadalom Politikai Központ – amely büszkén áll ki a választójog és a reproduktív igazságosság előmozdításáért, a faji megkülönböztetés megfékezéséért, valamint a  transzneműek, a bevándorlók és sok más olyan ember jogainak védelméért, akiknek méltóságát és jogait támadások érik, és akiket új törvények megtagadnak – több évnyi vérszegény költekezés után az idei év első felében újra növekedésnek indult, áprilistól júniusig ugyanis mintegy 8,4 millió dollárt költött szövetségi lobbitevékenységre. 

Ez az összeg magasabb, mint az a közel 1,6 millió dollár, amit a csoport 2023 első negyedévében költött, de mindkét szám töredéke a szervezet eddigi rekordjának, a 2019 negyedik negyedévében elköltött 24,1 millió dollárnak. 

Kiderült továbbá az is, hogy Soros György és Soros Alex a második negyedévben a törvényben meghatározott maximális mértékű adományt – egy-egy 6600 dolláros csekket adtak Biden elnök kampányának. Érdemes megjegyezni, hogy a legújabb Biden-adományok hetekkel azután érkeztek, hogy Soros György bejelentette: a fia Alex Soros veszi át a hatalmas Open Society Foundations hálózatának irányítását. Alex mindeközben közvetlen kapcsolatot tart fenn Biden Fehér Házával, hivatalba lépése óta pedig legalább húsz alkalommal látogatta meg. 

A tényfeltáró blog információi szerint a most folyósított összeg az első hozzájárulás a 2024-es elnökválasztáshoz, ami feltehetően a továbbiakban is folytatódni fog. Mind Soros György, mind Alex Soros valószínűleg jelentős összegekkel fogják közvetlenül támogatni Biden újraválasztási erőfeszítéseit, illetve a jelöltségét támogató külsős úgynevezett „szuper politikai akcióbizottságokat”, amelyek korlátlan mennyiségű pénzt tudnak gyűjteni és költeni a választások befolyásolására.

Borítókép: Soros György és fia Alex. (Fotó forrása: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.