Reagált a Belügyminisztérium, eltörlik-e a zéró toleranciát a közlekedésben

Korábban kiderült, a KRESZ felülvizsgálatával a sofőröket érintő alkoholfogyasztási szabályokat is megvizsgálja a közlekedési tárca.

Magyar Nemzet
Forrás: MANDINER.HU2023. 08. 12. 21:34
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Belügyminisztérium válaszolt az LMP írásbeli kérdéseire az alkoholfogyasztással kapcsolatos zéró tolerancia kapcsán – derült ki az RTL Híradó riportjából.

A tárca megerősítette, hogy fenntartanák az alkoholfogyasztással kapcsolatos zéró toleranciát.

A zéró tolerancia szabályozása szerint,

ha egy ittas autóvezető esetében a véralkoholszint nem éri el a 0,50 gramm/liter koncentrációt, illetve 0,25 milligramm/liter légalkohol-koncentrációt, akkor szabálysértésről beszélünk, ha meghaladja, az bűncselekmény.

Egy átlagos – nagyjából 80 kilós – férfi esetében két pohár, 5–6 százalék alkoholtartalmú sör idéz elő 0,5 ezrelékes véralkoholszintet közvetlenül az elfogyasztást követően, ami – testsúlytól függően – három–hat óra múlva ürül ki a szervezetből, derül ki a riportból.

Borítókép: Illusztráció (Fotó:Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.