Tömegek várakoznak a budapesti megállókban, kevés a járat

Az augusztus 20-i hétvége fővárosi közlekedésében fennakadásokról számoltak be olvasóink.

Magyar Nemzet
2023. 08. 19. 20:22
BKV tömeg Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton megkezdődött Budapesten az atlétikai világbajnokság, és a fővárosban is javában zajlanak az augusztus 20-i nemzeti ünnephez kapcsolódó programok.

A Magyar Nemzet is beszámolt róla, hogy a rendezvények idején ideiglenesen korlátozzák a gyalogos- és a közúti forgalmat, az útlezárások Budapest tizenegy kerületét érintik. Mind a BRFK, mind a BKK illetékesei azt kérték, hogy aki a hétvégén a belvárosban közlekedik, ne induljon útnak autóval, ehelyett válassza a közösségi közlekedést, különösen a metrót.

Olvasóink ugyanakkor arról számoltak be, hogy a fővárosi tömegközlekedési járatok megállóiban 

sokat kellett várni, rengeteg utas várakozott, és nincs elég járat. 

Napközben sokan szerettek volna eljutni az atlétikai világbajnokság eseményeire is, és lassú volt az eljutás a helyszínekre.

Mint megírtuk, a közlekedésben jelentős fennakadásokat okoznak a forgalmi dugók és az Üllői útra kihelyezett karók, úgynevezett pollerek is, amelyeket a biciklisávok védelmében helyeztek ki. Emiatt a 100E reptéri expressz járat jelentős késéssel ér ki az utasokkal a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a kritikus időszakokban a környező utcákba irányítja át a járatot.

Kérdéseinkkel megkerestük a BKK sajtóosztályát, de cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ.

Borítókép: Utasok a fővárosban (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.