Elemér 2024. február 28.
logo

Változatlanul gazos és szemetes Budapest

Magyar Nemzet
2023.08.06. 14:26 2023.08.06. 14:42
Változatlanul gazos és szemetes Budapest

Látványosan elhanyagoltak a közterületek: sokfelé úszik a szemétben és égig ér a gaz 

− hívta fel a figyelmet a Metropol . Amíg a főpolgármester pénteken éppen átadta, immár másodjára a Lánchidat, addig a portál pénteken körbenézett a városban, hátha váratlanul rendbe tette a közterületeket a városvezetés, de sajnos nem ezt tapasztalták. 

Többek között a Lágymányosi híd környékén, valamint a Csíkszereda parknál látható a gaztenger, Óbuda egy része pedig tele van szeméttel.

Arról lapunk is beszámolt korábban, hogy a kerületi önkormányzatok inkább saját zsebből fizetnek olyan tevékenységeket, amelyeket a fővárosi önkormányzatnak kellene.

A belvárosi V. kerületben például már alig maradt olyan park, amelynek működtetését a fideszes polgármester, Szentgyörgyvölgyi Péter ne kérte volna át a kerülethez: a Hild téren lévő belvárosi játszótér a fővárosi önkormányzat kezelésében teljes mértékben elhasználódott, ezért kezdeményezte és vette át 2021-ben az V. kerületi önkormányzat a terület kezelését. 

E miatt már  a XVIII. kerületi DK-s polgármester, Szaniszló Sándor is kritikával illette a főpolgármestert: 

Pestszentlőrinc jobban bánt a forrásaival, ezért lesz pénze felújítani az Üllői utat a fővárosi önkormányzat helyett

− fogalmazott korábban a politikus.

 

Borítókép: Karácsony Gergely átadja a Lánchidat még tavaly év végén (Fotó: Havran Zoltán)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.