Egyházi vezetők áldásával elindult az V. Budapesti demográfiai csúcs

A vasárnapig tartó rendezvényen a résztvevők közösen gondolkodnak a családok előtt álló kihívásokról.

2023. 09. 14. 11:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megkezdődött az V. Budapesti demográfiai csúcs, amely a demográfiai kérdések legjelentősebb nemzetközi stratégiai fóruma 2015 óta. A kétnapos rendezvény kulturális előadással indult, közreműködött mások mellett a Pro Musica Leánykar, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és az Urban Verbunk.

Ezután II. Efrém Ignác, a Szír Ortodox Egyház pátriárkája, Erdő Péter bíboros, esztergom–budapesti érsek, Balog Zoltán református püspök, a zsinat lelkészi elnöke, Kondor Péter evangélikus püspök és Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija áldották meg a rendezvényt és az azon résztvevőket.

Az V. Budapesti demográfiai csúcson négy kontinensről mintegy hatvan állam- és kormányfő, egyházi vezető, véleményvezér, médiaszemélyiség, gondolkodó, civil szervezeti vezető osztja meg gondolatait arról, miként teremthetünk biztonságos, kiszámítható jövőt a családok, a következő generációk számára. A kétévente megrendezett fórumon, miként most is, közösen gondolkodhatnak a családok előtt álló kihívásokról és lehetőségekről. A rendezvény vezérgondolata, mottója az, hogy „A család a biztonság záloga”.

Az V. Budapesti demográfiai csúcsot a Hír TV délelőtt 11 órától élőben adja, a rendezvény eseményeiről a Magyar Nemzet is folyamatosan tudósít.

Borítókép: (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.