Elindult a jelentkezés a magyar közigazgatási ösztöndíjprogramra

A magyar közigazgatási ösztöndíjprogram minden, a haza és a köz szolgálata iránt elkötelezett fiatalnak különleges lehetőséget biztosít kormányzati és közigazgatási tapasztalatok szerzésére.

Forrás: MTI2023. 09. 15. 13:32
mkö Forrás: Facebook/ Potápi Árpád János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elstartolt a jelentkezés a magyar közigazgatási ösztöndíjprogram 2024-es évfolyamára. Az ösztöndíj idén külön uniós elnökségi alprogramot is kínál – közölte a Miniszterelnökség. A Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára elmondta, hogy a fiatalok a tíz hónapos ösztöndíjas időszakból legalább három hónapot külföldön töltenek. Panyi Miklós hozzátette: 

idén külön uniós elnökségi alprogram is indul, húsz fiatalnak egy nagyon intenzív időszakban fél éven keresztül Brüsszelben lesz lehetősége megismerni az uniós intézményeket és a döntéshozatalt,

támogatnia a magyar érdekképviselet, az elnökségi célok megvalósulását.

Magyarország 2024 második felében tölti be az Európai Unió soros elnöki tisztségét. Panyi Miklós beszélt arról is, hogy a magyar közigazgatási ösztöndíjprogram nemcsak a tanult, nyelveket beszélő, kreatív gondolkodású és a közigazgatás iránt érdeklődő fiataloknak lehetőség,

 hanem a kormányzatnak is fontos utánpótlásképző bázis, kapocs a fiatalokhoz.

Megemlítette: a Miniszterelnökségen is sok olyan kolléga dolgozik felelős beosztásokban, aki részt vett ebben a programban. Már csak ezért is különös figyelmet fordítanak a kiválasztásra és az azt követő tíz hónapos gyakornoki, képzési időszakra – mondta  az államtitkár.

A Miniszterelnökség által működtetett program jövőre két komponensből áll: 

a 2024 februárjában induló „A” komponensbe felvételt nyerő ösztöndíjasok hét hónapig egy hazai minisztériumban szereznek szakmai tapasztalatot, majd három hónapig Magyarország külképviseleti szerveinél,

nagykövetségein, főkonzulátusain és nemzetközi szervezetek melletti állandó képviseleteknél dolgoznak. 

A „B” komponens ösztöndíjasainak 2024 márciusától négy hónapig tart a belföldi programszakasz, míg a külföldi programszakasz hat hónapot ölel fel,

amely az EU Tanácsának magyar elnökségét támogatva folyik Magyarország Európai Unió melletti állandó képviseletén Brüsszelben. A pályázati felhívás és a jelentkezési felület szeptember 15. és október 15. között a program weboldalán érhető el.

Borítókép: Ösztöndíjasok a három hónapos külföldi programszakasz előtt (Forrás:Facebook/Potápi Árpád János)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.