Erdő Péter: Jézus mindenkinek az életében eljön

A tanulás felkészülés az élethivatásra, de maga az élet, sőt az egész emberiség története is várakozás, felkészülés – mondta Erdő Péter bíboros, esztergom–budapesti érsek pénteken Budapesten, a Szent István-bazilika előtti téren több ezer, katolikus iskolában tanuló diáknak.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 09. 01. 19:14
ERDÕ Péter
Budapest, 2023. augusztus 20. Erdõ Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek (k) szentmisét mutat be az államalapító Szent István király ünnepén a Szent István-bazilika elõtt 2023. augusztus 20-án. MTI/Hegedüs Róbert Fotó: Hegedüs Róbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tanulás felkészülés a hivatásra, arra, hogy a munkánkkal hasznos tagjai legyünk családunknak, népünknek és az egész emberiségnek – mondta Erdő Péter bíboros, esztergom–budapesti érsek pénteken Budapesten, a Szent István-bazilika előtti téren több ezer, katolikus iskolában tanuló diáknak.

Ugyanakkor az is fontos, hogy ebben a munkában, ebben a hivatásban örömet találjunk

tette hozzá.

A bíboros a vőlegényre váró okos és balga szüzek példabeszédét magyarázva kiemelte, Jézus mindenkinek az életében eljön, de aki úgy gondolja, kellően felkészült, hogy nincs más dolga, mint örömmel várni őt, annak könnyen elfogyhatnak a tartalékai. Elfogynak az illúzióink, elfogy a hitünk, elfogy belőlünk a szeretet meg a jóság, és mire odakerül a sor, hogy elszámoljunk, üres kézzel állunk – fogalmazott.

Krisztus eljövetele nem hetek vagy egy-két év kérdése. A várakozás egy életen, sőt generációk életén át tart. Ezért nagylelkű szeretettel nemzedékről nemzedékre át kell adni mindent, ami megerősít, ami erőt ad ehhez a várakozáshoz: a hitet, a szeretetet, az örömet, a kultúrát, az édes anyanyelvünket, amit ajándékként és hivatásként kaptunk

– sorolta a bíboros.

Erdő Péter a szentmise végén átadta az Esztergom–budapesti Főegyházmegye újonnan, illetve újra kinevezett intézményvezetőinek megbízólevelét. A szentmisén részt vett mások mellett Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára.

Borítókép: Erdő Péter bíboros szentmisét mutat be augusztus 20-án (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.