Így lesznek egyre kisebbek a népszerű élelmiszerek, miközben az árak is emelkednek + videó

Eddig csak hallani lehetett, hogy vannak olyan termékek a boltok polcain, amelyek „összementek”, vagyis a korábbihoz képest kisebb mennyiség fér el a csomagolásban. A Ripost most konkrét példákat is talált arra, hogy miként trükköznek a gyártók.

Forrás: Ripost2023. 09. 30. 16:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Míg az árak szinte folyamatosan emelkednek a boltokban, a termékek évről évre egyre kisebbek lesznek. A Ripost nagyon sok olyan árucikket gyűjtött össze, amelyek mérete az elmúlt években jelentősen csökkent.

A vevők csak nagyon ritkán veszik észre, hogy egy általuk gyakran vásárolt termék hirtelen „összement”. A gyártók a méretcsökkentést rendszerint nagyon trükkösen, mindenféle figyelmeztetés nélkül oldják meg.

A Ripost munkatársai most azonban előszedték az évekkel korábbi reklámújságokat, és megnézték, hogy mely termékek zsugorodtak össze az évek során, és összeállításban ismertettek jó néhány példát.

Kaukázusi kefir (Fotó: Ripost)
Joghurt (Fotó: Ripost)
Csemege kukorica (Fotó: Ripost)
Tepsis halfilé (Fotó: Ripost)
Gabonapehely (Fotó: Ripost)

 

A témáról videó is készült:

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.