Ferencz Orsolya: A baloldal magyarok millióitól venné el a fejlődés és a jólét lehetőségét

A kormánypárti politikus szerint jogos a kérdés, hogy hány termelőegységet záratna be és hány munkahelyet tenne tönkre a valótlanságokat terjesztő LMP és az ellenzék néhány pluszszavazatért cserébe.

2023. 09. 09. 19:56
20210917 Budapest Dr. Ferencz Orsolya Ildikó űrkutatásért felelős miniszteri biztos Fotó: Kallus György LUS Világgazdaság VG Fotó: Kallus György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sajnos úgy fest, az LMP tudatosan választja azt a káros, a magyarországi baloldalra jellemző politikai utat, amely riogatásra és a tények elferdítésére épít, most éppen az akkumulátorgyárak tekintetében – reagált Ferencz Orsolya Ungár Péter kongresszusi beszédére, ahol a társelnököt választotta a jövő évi európai parlamenti választási listavezetőjének az LMP.

Az űrkutatásért felelős miniszteri biztos szerint az LMP kihagyná Magyarországot a világban lezajló ipari forradalomból, ezzel súlyos károkat okozna a magyar embereknek. A kormánypárti politikus Facebookon tette közleményében hangsúlyozta, a baloldali párt a beruházások és magas hozzáadott értéket előállító ipar nélkül elvenné a fejlődés és a jólét lehetőségét magyarok millióitól, családok tízezreinek munkahelyeit sodorná veszélybe pusztán önös, rövid távú politikai érdekei miatt.

– Mindannyian emlékszünk arra, hogy a magyarországi baloldal miképpen terjesztett valótlanságokat a koronavírus-járvány alatt a Covid-vakcinákról. A baloldali politikusok részéről szégyenteljes tett volt becsapni a járványtól és vírustól az egészségüket féltő magyar embereket. Most ugyanilyen felelőtlenség riogatni és álhíreket terjeszteni a hazai ipari beruházások vonatkozásában az LMP részéről – hangsúlyozta a kormánypárti politikus 

Ferencz Orsolya az ellenzék akkumulátorgyártás-ellenessége kapcsán emlékeztetett: Németország tudatosan törekszik arra, hogy Európa első számú akkumulátorgyártó nagyhatalma legyen. Ráadásul mindezt a német zöldek erőteljes támogatása mellett teszi.

– Jó esélyünk van rá, hogy a hazai akkumulátorgyártó kapacitás kiépülésének köszönhetően Magyarország is meghatározó szereplője lesz a jövő autóiparának. A korszerű technológiára épülő beruházásokat nem megakadályozni kell, hanem támogatni. Természetesen a környezetvédelmi szabályokat szigorú és teljes körű betartatása elvárható minden körülmények között, de aki szabályosan, jogszerűen működik, mi értelme lenne elüldözni? Vajon még hány termelő egységet záratna be az LMP és hány munkahelyet tenne tönkre, ha ettől pár pluszszavazatot remélne? – tette fel a kérdést a miniszteri biztos.

Az LMP és a baloldal pártjai folyamatosan azzal támadják a magyar kormányt, hogy az országba érkező, az e-mobilitással kapcsolatos beruházások, melyek közül az akkumulátorgyártás az új iparág alapja, gyarmattá teszik az országot. Az „akkumulátorgyarmat” Ungár Péter mai, a magát zöldpártként meghatározó LMP kongresszusán elmondott beszédének is egyik eleme volt. A baloldal pártjai és civilszervezeteik folyamatosan tüntetéseket szerveznek az ország újraiparosítása ellen, miközben ugyanezen technológiáért és befektetésekért a nyugati országok egymással és Magyarországgal versenyeznek. 

Borítókép: Ferenczi Orsolya (Fotó: Világgazdaság/Kallus György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.