Az LMP Ungár Pétert választotta EP-listavezetőjének

Ungár Pétert a listán Schmuck Erzsébet társelnök követi, valamint Tetlák Örs, Kanász-Nagy Máté, Hohn Krisztina, Kendernay János és Hanák Gábor.

Forrás: MTI2023. 09. 09. 18:58
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikus a megválasztását követő beszédében higgadtságot és konkrét ügyek képviseletét ígérte a választóknak, valamint vissza akarja hozni az érveket:

nem centrumpártként, nem radikális ellenzékként, hanem zöldpártként, a kormány higgadt ellenzékeként. Akik pedig ezt szentségtörésnek érzik, azoktól azt kérte: „hagyjanak minket békén”.

Saját magáról azt mondta, nem lesz EP-képviselő, azért lett mégis listavezető, mert pártja politikai ajánlatának jelenleg ő a legalkalmasabb képviselője.

Az LMP vitába száll Gyurcsány Ferencnek, a DK elnökének kijelentésével, miszerint nincsenek ügyek, az ellenzék homlokterén csak Orbán Viktor van. Ungár Péter szerint azonban csak ügyek vannak, amelyek nem érnek rá addig, amig Orbán Viktort leváltják jelentette ki.

Bírálta a többi párt geopolitikáját is. Az ellenzékieket azért, mert szerintük „minden, ami nyugati, az jó, és minden, ami jó, az nyugati, míg a kormánypárt szerinte megsértődött, amiért nem része a nyugatiak társaságának.

Szerinte a magyar külpolitikai gondolkodás tragédiája, hogy nem tudjuk, hol vagyunk. Magyarország függetlenségét és mozgásterét meg kell őrizni hangsúlyozta , az ország semmivel sem érdemel kevesebb beleszólást a geopolitikába, mint bármelyik más ekkora ország.

Szerinte az LMP-sek szeretik ezt az országot, és külföldön sem szégyellik, hogy magyarok. Aki azonban szégyelli a magyarságát, annak azt javasolta, hogy ne foglalkozzon az ország közügyeivel.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Facebook/Ungár Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.