Forintot is gurítanak Gyurcsányék a dollárok mellé, nem is keveset

Már meghaladja a százmillió forintot azoknak a megbízásoknak az értéke, amelyeket a Gyurcsány-párt parlamenti frakciója a legutóbbi választások óta kötött az EagleEye Marketing Kft.-vel. A cég ügyvezetője Páva Zoltán. A baloldali lejáratóportált, az Ezalényeg.hu-t az ő másik vállalkozása üzemelteti, amelynek kiemelt szerepe volt a guruló dollárok botrányában.

Munkatársunktól
2023. 09. 01. 14:01
Karnok Csaba
2023.03.29. Szeged A Demokratikus Koalíció (DK) lakossági fóruma Fotó: Karnok Csaba (KC) Délmagyarország (DM) képen: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke Fotó: Karnok Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Országgyűlés honlapján nyilvánosságra hozott információk szerint a Demokratikus Koalíció képviselőcsoportja tavaly április óta négy szerződést kötött social media tanácsadásra az EagleEye-Marketing Kft.-vel. Tavaly májusban alig két hónapra bruttó 14,3 millióra szerződtek velük, majd további fél-fél évre bruttó 43,1-43,1 millió forint értékben. Idén nyáron újabb szerződés született a DK-frakció és az EagleEye-Marketing Kft. között, csaknem nettó negyvenmillió forintért. Ez a megbízás az idei év végéig szól.

Gyurcsányék a tavalyi országgyűlési választások előtt is megbízták ugyanezt a céget ugyanezzel a feladattal, az akkori, összesen három szerződés összértéke bruttó 110 millió forint volt.

Mint arról a Magyar Nemzet többször beszámolt, az EagleEye-Marketing Kft. ügyvezetője az a Páva Zoltán, akinek másik cége az Ezalényeg.hu ellenzéki revolver- és álhírportált üzemelteti. Ez a vállalkozás, az Oraculum 2020 Kft. fontos szerepet kapott a guruló dollárok botrányában. Az ügyről készült nemzetbiztonsági jelentések alapján megállapítható, hogy a külföldi források három helyen keresztül „gurultak” el különböző kampánycégekhez. A legnagyobb pénzek az Oraculum 2020 Kft.-nek jutottak, ez a vállalkozás csaknem kétmilliárd forintot kapott.

Az EagleEye Marketing Kft. és Gyurcsányék között régóta jó a kapcsolat, Páva cége már a baloldal 2021-es háziversenyén is feltűnt, mint a DK adatbázis-építésének adatkezelője.

Páva Zoltán egyébként a volt MSZP-s komlói polgármester és országgyűlési képviselő, idősebb Páva Zoltán fia. A Páva családdal a Gyurcsány–Bajnai-kormányok igen bőkezűek voltak. Ifjabb Páva Zoltán 2008 és 2010 között a Miniszterelnöki Hivatal tanácsadója volt. Egyik cége, a Medich-Technik Bt. csaknem ötmillió forintot kapott szaktanácsadói tevékenységéért még 2008-ban.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Délmagyarország/Karnok Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.