Gyorsabban terjed a koronavírus új variánsa – Szlávik János otthonmaradásra szólít fel

Egyelőre csak a betegeknek kell otthon maradniuk, új oltást beadatni az egészségeseknek nem szükséges a főorvos szerint.

2023. 09. 16. 12:46
Szlávik János
Szlávik János Fotó: Kovács Attila Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szlávik János főorvos volt tegnap este a Hír TV vendége, ahol a koronavírus új variánsáról is szót ejtett. A vírus Eris nevezetű variánsa okozza ugyanis az új megbetegedések legnagyobb hányadát. 

Szlávik János
Szlávik János Forrás: Képernyőkép

Az infektológus azt mondta, az Eris gyorsabban terjed, de nem veszélyesebb, mint a korábbi variánsok. Szlávik János azt mondta, a járványtól nem félni kell, hanem felkészülni rá, Magyarországon van bőven oltóanyag, amelyet fel lehet venni ismétlőoltásként, azoknak, akik veszélyben vannak, illetve, aki beteg lesz, 

annak otthon kell maradnia. 

– Fontos továbbá beszélni a vírusról, és az egészségügynek is felkészültnek kell lennie – jelezte Szlávik János. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.