Hagyta meghalni beteg fiát egy hetvenhét éves nő, segítséghívás helyett elment borért

A férfi így a fűtetlen szoba padlóján feküdt, és két nap után tűnt fel az anyjának, hogy meghalt.

Forrás: MTI2023. 09. 22. 13:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek egy idős nőt, aki nem hívott segítséget súlyosan beteg fiához, és ezzel a férfi halálát okozta 2021 novemberében – közölte a Pécsi Ítélőtábla.

A vádlott 77 éves nő és a fia, a sértett egy romos házban élt Baranya egyik falujában. Mindketten rendszeresen ittak alkoholt, de kettejük életvitelében ezen a területen a férfi volt meghatározó: 

naponta küldte anyját italért, ha pedig a nő nem hozott, szidalmazta, néha meg is verte őt.

A rendkívül rossz egészségi állapotú, de minden segítséget elutasító férfi 2021 egyik novemberi estéjén leesett a heverőről, és ittassága, valamint gyenge fizikuma miatt nem tudott egyedül felállni.

Az asszony az egyik szomszédjához fordult segítségért, aki viszont nem tudott segíteni, ezért egy másik szomszédhoz irányította őt, oda azonban a nő már nem ment át. 

Fiát megkérdezte, hívjon-e segítséget, ő viszont ezt megtiltotta, helyette elküldte anyját borért.

A nő nem értesítette a mentőket, nem hívott orvosi segítséget, és mástól sem kért segítséget. 

A férfi így a fűtetlen szoba padlóján feküdt, és két nap után tűnt fel az anyjának, hogy meghalt.

A Pécsi Törvényszék a vádlottat első fokon gondatlanságból elkövetett emberölés miatt hat hónap fogházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette. 

Az ügyész eltérő minősítésért és a büntetés súlyosításáért bejelentett fellebbezése folytán eljáró táblabíróság a nő cselekményét emberölésre minősítette, a szabadságvesztést – végrehajtásának elrendelése esetén – börtönben rendelte végrehajtani, a próbaidő tartamát pedig egy évre enyhítette. Az ítélet jogerős.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.