időjárás 6°C Andor , András 2023. november 30.
logo

Karácsony karói miatt fogják a fejüket az építési vállalkozók is

Magyar Nemzet
Forrás: Hír Tv
2023.09.17. 21:22 2023.09.17. 21:28
Karácsony karói miatt fogják a fejüket az építési vállalkozók is

Arról írt az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége, hogy a kerékpársávok és a pesti alsó rakpart ideiglenes lezárása miatt nem csak ellehetetlenült, de drágábbá is vált az építőipari kivitelezés.

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége szerint az intézkedések miatt folyamatosan nehezedik és drágul az építőipari kivitelezés – olvasható a Hír TV oldalán.

Egyre drágulnak a kivitelezések, a Belváros egyes részeiben ugyanis a kivitelezők nem szívesen vállalnak munkát, vagy csak felárral, mert nehéz az építési-felújítási területet megközelíteni. A kerékpársávok létesítése és a pesti alsó rakpart időszakos lezárásai miatt fokozatosan ellehetetlenül a kiszámítható építőipari kivitelezés és mindez költségemelkedéssel jár.

A szakszövetség szerint a főváros a döntés előtt nem vizsgálta meg az intézkedések gazdasági következményeit.

 

Az elmúlt hetekben Vitézy Dávid korábbi közlekedési államtitkár mellett többek között a mentők, a tűzoltók, a fuvarozó cégek, a Magyar Autóklub és a taxisok is jelezték, hogy ellehetetlenítik munkájukat a póznával elhatárolt fővárosi kerékpársávok.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Magyar Nemzet/Mirkó István)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.