Karácsony karói miatt fogják a fejüket az építési vállalkozók is

Arról írt az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége, hogy a kerékpársávok és a pesti alsó rakpart ideiglenes lezárása miatt nem csak ellehetetlenült, de drágábbá is vált az építőipari kivitelezés.

Forrás: Hír Tv2023. 09. 17. 21:22
A helyszíni tapasztalatok azt mutatják, hogy a bringások fele továbbra is a járdán jár, a bicikliutat nem használják ki, sőt, az autósok számára akadályt jelentenek a "Gerikarók".
20230724 Budapest kerékpár sáv Üllői út Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége szerint az intézkedések miatt folyamatosan nehezedik és drágul az építőipari kivitelezés – olvasható a Hír TV oldalán.

Egyre drágulnak a kivitelezések, a Belváros egyes részeiben ugyanis a kivitelezők nem szívesen vállalnak munkát, vagy csak felárral, mert nehéz az építési-felújítási területet megközelíteni. A kerékpársávok létesítése és a pesti alsó rakpart időszakos lezárásai miatt fokozatosan ellehetetlenül a kiszámítható építőipari kivitelezés és mindez költségemelkedéssel jár.

A szakszövetség szerint a főváros a döntés előtt nem vizsgálta meg az intézkedések gazdasági következményeit.

 

Az elmúlt hetekben Vitézy Dávid korábbi közlekedési államtitkár mellett többek között a mentők, a tűzoltók, a fuvarozó cégek, a Magyar Autóklub és a taxisok is jelezték, hogy ellehetetlenítik munkájukat a póznával elhatárolt fővárosi kerékpársávok.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Magyar Nemzet/Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.