Karácsony készített néhány PR-fotót, majd végigautózta az autómentes hétvégét + videó

A főpolgármester nem mondott igazat, a sofőrje pedig gyakran szabálytalankodott vezetés közben.

Forrás: Bors2023. 09. 18. 14:23
null
20210712 MN Budapest A Budapesti Közlekedési Központ sajtótájékoztatója. Téma: kezdődik a munka a Blaha Lujza téren. Résztvevők: Karácsony Gergely főpolgármester, Horváth László, a BKK projektmegvalósítás igazgatója, Pikó András, a VIII. kerület pol Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely az elmúlt hétvégén népszerűsítette a tömegközlekedést, villamosokkal pózolt, de csak a PR-fotók erejéig szállt fel rájuk – írja a Bors. A lap tudósítása szerint a főpolgármester végigautózta az autómentes hétvégét, mindenhová a sofőrje vitte, aki gyakran szabálytalankodott.

 

Karácsonyt hazugságon kapták

A Bors emlékeztetett arra, amit a főpolgármester az autómentes hétvége pénteki sajtótájékoztatóján mondott: „A mobilitási hét nemcsak egy egyszerű autómentes nap, hanem a város tereinek bemutatása úgy, hogy hogyan lehet jól élni ebben a városban.” Aztán, mint rámutattak, Karácsony Gergely kivétel nélkül, mindenhová autóval ment az autómentes napon.

Tette ezt annak ellenére, hogy a közösségi médiában kirakott magáról két villamosozós képet, kiírta, hogy „Budapest mindennapjaiban nagyon fontosak a villamosok”, majd begördült szolgálati autójával a Lánchíd fesztiválra. Sofőrje ráadásul a biciklisávon állt meg, Karácsony meg óvatlanul rányitotta az ajtót egy éppen érkező biciklisre.

Másnap a balliberális főpolgármester Zuglóban az autómentes hétvége újabb rendezvényére is autóval érkezett. Amikor a Bors riportere rákérdezett, hogy is van ez, Karácsony Gergely zavarában annyit mondott, hogy innen még egy újabb rendezvényre kell mennie, ezért kell autóba ülnie.

De mint kifejtették: nem mondott igazat, és a Bors riporterei rajta is kapták.

Nem ment ugyanis újabb rendezvényre, hanem egyenesen hazavitette magát. Felhívták a figyelmet, hogy az már tényleg csak a ráadás, hogy sofőrje ezúttal minden gátlás nélkül már a járdán állt meg, hogy a főpolgármesternek kényelmesen, csak pár lépést kelljen megtennie, hogy hazaérjen.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.