időjárás 4°C Stefánia 2023. november 28.
logo

Bayer Zsolt: Még egy hülye

Két kisgyermeke hiába várja haza a hősi halált halt kommandóst

Szemán László János
2023.09.21. 14:26 2023.09.21. 16:49
Két kisgyermeke hiába várja haza a hősi halált halt kommandóst

Két kisgyermek hiába várja haza édesapját, írja a Borsonline, Kónya Gábor Lajos r. törzszászlós, a Terrorelhárítási Központ (TEK) egyik beavatkozó egységének tagja, kommandós tegnap hősi halált halt Esztergomban. 

A zavart elméjű J. László abban a pillanatban felrobbantotta a Búbánatvölgyben lévő házát, amint a TEK kommandósai benyomultak az ajtón. J. László és a hozzá legközelebb érő Gábor meghaltak a detonáció következtében, tizenegyen megsérültek, közülük hárman súlyosan. A sérültek között van a túsztárgyaló pszichológus is, aki négy és fél órán keresztül próbálta meggyőzni J. Lászlót, hogy hagyjon fel a fenyegetőzéssel és a robbantási szándékával.

J. László háza megsemmisült (Fotó: Origó)

J. Lászlót körözték, mivel nem jelent meg egy bírósági tárgyaláson, mint vádlott. Szerda reggel helyi rendőrök mentek érte, ám a zavart férfi bezárkózott és üvöltve tudatta, hogy felrobbantja a házat, ha nem hagyják békén. A járőr visszavonult és riasztották a TEK-et; ilyenkor ugyanis a TEK feladata a robbantással fenyegetőzőt jobb belátásra bírni, és megfékezni.

 

A TEK beavatkozó egysége pedig, miután a pszichológus túsztárgyaló úgy ítélte meg, hogy J. László már meggyőzhetetlen és kezelhetetlen, jóváhagyta a támadási parancsot. J. László pedig azonnal lángra lobbantotta a korábban szétlocsolt benzint, a lángok pedig berobbantották a kinyitott palackokból áramló gázt.

A kommandósokra szó szerint ráomlottak a ház maradványai és a Ripost szerint azokat, akik nem tartottak maguk előtt pajzsot, súlyosan megégették a lángok. 

A szlovák rendőrség is gyászol

A szlovák rendőrség Facebook-oldalán fejtette ki mély részvétét a történtek miatt. Mint írják, mély fájdalommal értesültek arról, hogy a szlovák határhoz közeli magyarországi Esztergomban egy rendőri beavatkozás során bekövetkezett robbanásban halt meg egy rendőr. 

 

„Azok a szavak, hogy egy rendőr minden szolgálatban kockára teszi az életét, és nem kell onnan visszatérnie, nem közhelyek vagy egyszerű képlet. Egy rendőr mindennap kockáztatja az életét a bűnözés elleni küzdelemben, valamint az ország lakosságának életének és egészségének védelmében, hogy biztonságban érezhessék magukat. Így járt el az elhunyt magyar rendőr, aki azért halt meg, hogy mások biztonságban élhessenek. Őszinte részvétünket fejezzük ki a magyar kollégáknak és a gyászoló családnak” – írják a szlovák rendőrök nevében a közösségi oldalon.

 

Nem ad ki hírt a BRFK

Ma nem ad ki egyetlen hírt sem, nem tesz fel egyetlen közleményt sem közösségi oldalaira a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

„Ma minden rendőr gyászol az országban. A BRFK teljes állománya osztozik a Terrorelhárítási Központ fiatalon elhunyt munkatársa hozzátartozóinak gyászában. Ma a csend és a gyász napja van, így híreket sem fogunk megosztani az oldalon” – írják.

Borítókép: TEK-es kommandós (Forrás: Police.hu)

 

Esztergomi robbantás

Eltemették az esztergomi robbantásban meghalt hős rendőrt

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.