Ön szavazott már, melyik szervezetet jelölné az Önként Jöttem díjra?

Még egy hétig, október 2-ig küldheti el javaslatait, melyik szervezet kapja a kitüntetést.

2023. 09. 25. 12:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Szeretnénk bátorítani mindenkit, hogy a most induló jelölésnél tegyen javaslatot minél több általa fontosnak tartott szervezetre. Az önkénteseknek nyújtott támogatás és elismerés kulcsfontosságú a motivációjuk és a további munkájuk szempontjából. A jelölési folyamat egyszerű és bárki számára elérhető a csalad.hu/onkentjottem oldalon – fogalmazott Szuromi-Kovács Ágnes, a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője az Önként Jöttem díjjal kapcsolatban. Emlékeztetett: Az önkéntesek olyan értékes erőforrást jelentenek, amelyek változást hoznak az életben, a közösségekben és a világunkban. Ezért alapította 2016-ban a Családbarát Magyarország Központ az Önként Jöttem díjat, amelynek célja az önkéntes munka elismerése, az önzetlen magatartás népszerűsítése. 

A kitüntetést minden évben olyan szervezet nyerheti el, amely legalább egy éven át, ingyenesen végzett valamilyen társadalmilag hasznos tevékenységet, és hozzájárult az önkéntesség kultúrájának növekedéséhez és előmozdításához.

A Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője szerint öröm, hogy évről évre egyre többen vállalnak valamilyen önkéntes munkát. Az elmúlt évek viharai sokakban élesztették fel a tenni akarás érzését, és csatlakoztak valamilyen civil szervezethez. – Az önzetlen segítség, az önkéntesség nem csupán embertársaink életét teszi jobbá, de személyes épülésünkhöz, sőt példamutató ereje révén gyermekeink fejlődéséhez is hozzájárul. Amellett, hogy új tudásanyagot szerezhetünk magunkról, azt is segít megtanulni, hogyan dolgozhatunk csapatban; hogy felelősen gondolkodjunk a környezetünkről, embertársainkról. Segít embernek maradni és ledönteni azokat a társadalmi tabukat, amelyeket sokszor nem tudunk kezelni – sorolta Szuromi-Kovács Ágnes.

Önkéntesként segít a Családbarát Magyarország Központ egyik munkatársa Fotó: Förster Tamás

A 2023-as díj nagykövete Nagy-Vargha Zsófia, a Kulturális és Innovációs Minisztérium fiatalokért felelős helyettes államtitkára, aki úgy fogalmazott: Az önkéntesek azok, akik nemcsak szűkebb környezetükre, hanem végső soron az egész világra pozitív hatással tudnak lenni. Ezért is olyan fontos, hogy az ő tevékenységüket elismerjük. 

Amennyiben még nem adta le szavazatát, október 2-ig megteheti a csalad.hu/onkentjottem oldalon. A beérkezett jelölések alapján az Önként Jöttem díj várományosainak névsorát a jelölési folyamat lezárása után, 2023. október 16-án hozzák nyilvánosságra, majd október 16. és november 20. között közönségszavazással dől el, hogy a legtöbb szavazatot kapott négy szervezet közül ki lesz végül az, aki a díjat megkapja. 

Borítókép: Ukrajnai menekültek a BOK-csarnokban (Fotó: Mirkó István/Magyar Nemzet)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.