időjárás 6°C Andor , András 2023. november 30.
logo

Pintér Sándor hősi halottá nyilvánította az esztergomi robbantásban meghalt rendőrt

Magyar Nemzet
Forrás: OS
2023.09.21. 16:14 2023.09.21. 16:44
Pintér Sándor hősi halottá nyilvánította az esztergomi robbantásban meghalt rendőrt

Magyarország belügyminisztere hősi halottá nyilvánította és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki néhai Kónya Gábor Lajos r. törzszászlóst, a Terrorelhárítási Központ Műveleti Igazgatóság műveleti tiszthelyettesét, aki 2023. szeptember 20-án Esztergomban, egy körözött férfi elfogására irányuló bűnügyi feladat végrehajtása közben vesztette életét, amikor a célszemély – az elsődleges adatok alapján – szándékosan gázrobbanást idézett elő – közölte a Belügyminisztérium. Pintér Sándor belügyminiszter egyúttal részvétét fejezte ki az elhunyt rendőr hozzátartozóinak.

Kónya Gábor Lajos rendőr főhadnagy temetéséről később történik intézkedés, a hátrahagyottakról történő kegyeleti gondoskodás valamennyi lehetőségét a Belügyminisztérium biztosítja.

A robbanás következtében nyolc rendőr és három tűzoltó sérült meg, sürgősségi ellátásukat követően többségük már otthonában lábadozik, öt fő kórházi kezelése azonban még folytatódik. Közülük egy rendőr állapota súlyos, nem életveszélyes, intenzív osztályon ápolják, légzéstámogatásban részesítik, négy másik rendőr sérülései nyolc napon túl gyógyulóak, valamennyiük állapota stabil.

A sérülteket a belügyminiszter elismerésben részesítette.

A tárcavezető – a rendészeti államtitkár és a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója kíséretében – szeptember 21-én meglátogatta a kórházban nem intenzív osztályon ápolt sérülteket, akiknek a rendészeti vezetőkkel közösen mielőbbi felgyógyulást kívánt – olvasható a Belügyminisztérium közleményében.

Borítókép: Az ORFK Teve utcai székháza előtt felvonták a gyászlobogót a szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőr tiszteletére. (Fotó: Mirkó István)

Esztergomi robbantás

Eltemették az esztergomi robbantásban meghalt hős rendőrt

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.