Vegyi háborúra készült a rendőrgyilkos esztergomi robbantó

Döbbenetes! A TEK-eseknek halálos csapdát állító esztergomi robbantó 38 méteres alagutat ásott a háza alatt, az épületben pedig életveszélyes vegyi fegyvert tárolt.

2023. 09. 25. 14:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Döbbenetes információk láttak napvilágot a múlt heti esztergomi robbantásról. A robbantó, Juhász László egy 38 méter hosszú alagutat épített magának a házból kiindulva, amely a robbanás ellenére épségben maradt. 

A robbantó körözési képe (Forrás: Internet)

Az ingatlanban  Magyarországon engedély nélkül nem beszerezhető, nagy mennyiségű vegyi anyagot tárolt légmentesen, amely szoba-hőmérsékletű levegőn illékonnyá válik és nagy erejű robbanás előidézésére alkalmas. Juhász a rendőrségi akció idején a vegyi anyagot tartalmazó tartályt felnyitotta, nem kizárhatóan szándékosan a nagyobb robbanás érdekében felborította, majd a cseppfolyós anyag a levegővel keveredett. 

A zavart elméjű ember gázmaszkot viselt a házban, amelyet csak akkor vett le, amikor az épületből kilépve a rendőrökkel tárgyalt. A férfi a gázmaszkot a robbanáskor is viselte.

 Juhász László szándéka kétséget kizáróan az intézkedő rendőrök életének kioltására irányult.

Mindezt a Központi Nyomozó Főügyészség hozta nyilvánosságra. A nyomozó ügyészség több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indított nyomozást az ügyben, az eljárás jelenleg is tart.

Az elkövetést követően rövid idő elteltével megkezdett szemlét – a nyomozó ügyészség felkérésére – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nagy erőkkel, szakértők és tűzvizsgáló szaktanácsadó bevonásával folyamatosan végezte, több napig tartó megfeszített munkával. 

A Központi Nyomozó Főügyészség a bűncselekmény mielőbbi teljes körű kivizsgálása érdekében továbbra is haladéktalanul hajtja végre a szükséges eljárási cselekményeket, a robbantás helyszínén is nyomoznak.

Ismert, a rendkívül agresszív, elfogatóparanccsal keresett Juhász László szeptember 20-án Esztergom külterületén, a Búbánat-völgyben lévő házát magával együtt felrobbantotta. A detonációban a Terrorelhárítási Központ egyik kommandósa azonnal meghalt, nyolc bajtársa és három tűzoltó megsérült. Az öngyilkos rendőrgyilkos szintén meghalt.

Borítókép: Semmi nem maradt Juhász házából (Fotó: Origo)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.